Et nyt mødested i Billund

PR-Foto: CoC

121 børn har bygget de modeller, der danner grundlaget for et nyt lege-møde-samtale-sted. 15. oktober er der fernisering.

 Lige nu er der byggerod på hjørnet af Hans Jensens Vej og Skolevej. Men 15. oktober står et nyt mødested klar. Skabt af børn for voksne til fælles samvær, samtale, leg og glæde.

121 børn fra Billund Kommune løste i vinters opgaven: Byg en model af, hvordan voksne kan komme til at lege mere – især sammen med børn. Nu er børnenes ideer ved at blive omsat til virkelighed skriver CoC i en pressemeddelelse.

PR-Foto: CoC

Børnene tog opgaven meget alvorligt.
Alle kan se børnenes modeller af 800 lyserøde legoklodser, ledsaget af foto og ord. Modellerne bliver nemlig løbende udstillet i formidlingscontaineren på Butikstorvet. Her kan man også selv danne sig et indtryk af, hvordan kunstnergruppen SUPERFLEX har analyseret børnenes mange modeller for at skabe ikke bare en, men fem skulpturer, som mennesker kan mødes i og omkring.

”Nogle voksne har måske gigt eller er gamle, så de kan ikke sidde for lavt,” fortæller et barn om opgaven med at skabe noget, der kan få voksne til at lege. Et andet barn konstaterer, at voksne ”gerne vil sidde meget”.

Men børn vil gerne kravle og hoppe. Nogle børn vil gerne ses, andre gerne gemme sig. Tænk, hvis man kunne det hele på en gang?

Børnene anbefaler derfor værker, hvor man både kan sidde, gå på trapper, hoppe og løbe. Børnene ønsker sig noget smukt. Og de ældste børn og unge savner et nyt og anderledes mødested. Modellerne udtrykker også et stort ønske om et mødested for alle.

Derfor bliver skulpturerne objekter, hvor man kan sætte sig ned, ligge i eller kravle på, læne sig op ad, gemme sig i, mødes ved eller bevæge sig imellem. De indbyder til, at man mødes på tværs af generationer og kulturer for en snak, en leg og et smil.

Kunstnergruppen Superflex er meget inspireret af børnenes modeller, og mange børn vil kunne genkende elementer fra deres model i de færdige skulpturer.

Hverken børnene eller kunsterne har haft en traditionel legeplads i tankerne. Derfor bliver resultatet heller ikke noget, man har set før. Hverken i Danmark eller internationalt.

PR-Foto: CoC

Fakta
Der er fernisering 15. oktober – lige op til børnenes efterårsferie.

121 børn er kommet med ideer til et mødested, som også voksne har lyst til at bruge.

Kunstnergruppen SUPERFLEX har med udgangspunkt i børnenes modeller skabt fem skulpturer, der kan bruges af alle.