Aktiviteter med mening på Museumsgården Karensminde

Foto: Billund Kommunes Museer

Tag hele familien med i haven, pluk bær, leg gamle lege, kom bag om bien og deltag i de åbne værksteder – alt sammen i en fortælling om, hvor maden kommer fra, hvordan man kan bruge dyr og afgrøder som ressourcer, og få historien ind under huden – en historie, der bevæger!

I hele uge 29 sætter Billund Kommunes Museer fokus på temaet: Fra jord til bord – og særligt på vores to aktivitetsdage tirsdag den 20. juli og onsdag den 21. juli.

”Vi har en utrolig spændende kulturhistorie, som vi alle sammen deler. Museet vil med denne fælles historie gerne bringe perspektiver, indsigt og forståelse hos vores gæster, så man ved, at alt det vi har nu og nu tager for givet – som for eksempel flæskestegen nede i køledisken – det er alt sammen kommet til på baggrund af en historisk udvikling og alt det, der ligger før nu. På Museumsgården Karensminde kan vi sammen med vores engagerede frivillige fortælle denne danmarkshistorie, hvor landbruget skabte grobunden for industrien og hermed velfærdssamfundet frem til det, vi kender i dag. Temaet Fra jord til bord er en del af denne historie. Mennesket har altid forsøgt at påvirke og udnytte naturen omkring sig for at overleve, for eksempel ved at dyrke jorden og holde dyr. Naturen udgjorde ens eksistensgrundlag.”, fortæller Anna Louise Siggaard, museumsinspektør ved Billund Kommunes Museer.

Hvor kommer maden egentlig fra, hvis man ikke bare lige kan løbe hen til supermarkedet og købe det med hjem? Det stiller Billund Kommunes Museer skarpt på med ugen tema Fra jord til bord. I en tid uden teknologiske fremskridt som køleskabe og frysere, og uden kæmpestore supermarkeder, skulle man stadig have mad og få hverdagen til at fungere. Derfor dyrkede man selv en del af sin mad og forstod at bytte sig til andre fornødenheder, som man ikke selv havde adgang til på sin gård. Efter man havde dyrket jorden for at få mad til både sig selv og til sine dyr, forarbejdede man også selv sin mad, så den kunne spises på mange måder og også kunne holde sig i lang tid.

Vi inviterer jer alle ind i denne fortælling og spændende dele af vores fælles kulturhistorie. Kom derfor med i haven for at samle mad, og vær med til at sylte, presse, konservere og sikkert også smage lidt! Kom rundt om bien som nyttedyr, som også kunne producere mad, og faktisk en hel del andre ting også, som var nyttige at have adgang til.

Vores dygtige museumsformidlere tager også gæsterne med på gratis mini-omvisninger, der dykker endnu dybere ned i kulturhistorien.

Vores håb er, at lokalbefolkningen og områdets feriegæster får mange gode og også forskellige kulturoplevelser, der bevæger.

 

Program for tirsdag og onsdag i uge 29:
10.00-16.00: Arbejdende værksted med pileflet og uld

10.00-16.00: Det summer med bier – lær og vær med til alt om bier

11.00: Introduktion til gamle lege

10.30-15.00: Vi plukker, sylter, presser og konserverer. Kom med i haven!

11.00-11.30: Mini-omvisning med museumsformidler med temaet Fra jord til bord

12.30-14.30: Udendørs grisefold

13.00-16.00: Kom med i værkstederne

13.30: Introduktion til gamle lege

14.00-14.30: Mini-omvisning med museumsformidler med temaet Fra jord til bord

Obs! Kun onsdag den 21. juli: 16.00-18.00: Hestevognstur i kulturlandskabet med omviser og mad. Kræver forudbestilling.

 

Sommer 2021 på Billund Kommunes Museer
Kom tæt på kulturen i museets særudstillinger, de mange dyr og samvær i og omkring museets skønne omgivelser, der også rummer en masse fortællinger og muligheder for leg og fordybelse. Programmet byder på sommeraktivitetsdage alle tirsdage og onsdage i skolernes sommerferie under overskrifterne ’Fra jord til bord’, ’Køn’ og ’Fra le til traktor’, med en masse museumsoplevelser, der bringer os alle – store som små – tættere på kulturhistorien.

Museet holder åbent alle dage i perioden 1.6. -31. 8, 2021 kl. 10 – 16, alle onsdage kl. 10-18.

Hver onsdag fra uge 26-30 afrundes dagen fra ca. kl. 16-18 med en smuk hestevognstur.

Under turen fortælles om det kulturhistoriske landskab. Det er muligt at tilkøbe aftensmad efter endt tur.

Hestevognsturen kræver tilmelding, som du kan læse mere om på museets hjemmeside: www.billundmuseum.dk. Tilmelding er senest kl. 12 på selve dagen.

Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer for danske museer. Husk derfor Coronapas, når du besøger museet.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon