En formiddag på højskolemanér i Billund den 3. august 2021

Billund Kirke - Foto: René Lind Gammelmark

Fællessang og de store fortællinger er faste bestanddele på ethvert højskoleophold. Organist Christine Toft Kristensen og sognepræst Solvej Paabøl Andersen tager initiativ til et ultrakort sommerhøjskoleophold i Menighedssalen og Å-fløjen ved Billund Kirke. Det sker tirsdag d. 3. august kl. 9.30-11.30.

Vi mødes i Menighedssalen kl. 9.30. Her vil Christine lede os igennem 25 minutters fællessang fra den nye Højskolesangbog, som udkom i november sidste år – og som i den grad trænger til at blive taget i brug, hvor vi er sammen – sammen og ikke hver for sig.

Derefter går vi over i Å-fløjen, hvor der vil være en kop kaffe og en bolle med ost. Her vil Solvej genfortælle Henrik Pontoppidans ”Isbjørnen”. Henrik Pontoppidan (1857-1943) er igen kommet frem i lyset de senere år, ikke mindst pga Bille Augusts filmatisering af ”Lykke-Per”. ”Isbjørnen” er en væsentligt kortere fortælling, men den er ganske Pontoppidan’sk, hvilket bl.a. vil sige, at præsterne og kirkeligheden bliver taget under kærlig behandling. Det sker med bidende humor og stor indsigt. Forfatteren vidste, hvad han talte om, da han selv var præstesøn, men bestemt ikke havde planer om at gå i sin fars fodspor. Der er stof til eftertanke og til samtaler om andet end corona. Hvem kunne ikke trænge til det?

Vi slutter af i Menighedssalen, hvor deltagerne har mulighed for at ønske sange fra Højskolesangbogen skriver Grene Sogn i en pressemeddelelse.

Arrangementet foregår i samarbejde med Billund Bibliotek, som har et tema om ”Den gode historie”. De vil stå for en udstilling om Henrik Pontoppidan. Også i oktober finder to arrangementer med gode historier sted i samarbejde mellem Billund Bibliotek og Grene Menighedsråd. Det er tirsdag d. 12. oktober kl. 19.30, hvor det skal handle om Fjodor Dostojevskis forfatterskab i anledning af 200-året for hans fødsel. Og tirsdag d. 19. oktober er der igen fortælleformiddag med fællessang kl. 9.30-11.30. Mere herom senere, men sæt gerne kryds i kalenderen. Alle er velkomne, og der er fri entré. Kaffe og brød koster 25 kr.