Tonstungt marmor er ankommet til Billund

PR-Foto: CoC

Mandag ankom de første elementer til det nye mødested i Billund. Frem til ferniseringen 15. oktober bliver fem store skulpturer bygget af marmor – blok på blok.

 121 børn kom med ideerne. Kunstnergruppen SUPERFLEX kom med en plan. Og nu ankommer de store marmorblokke, som skal samles til lege-skulpturer og blive til det nye mødested i Billund.

”Jeg tror, det hjælper sådan lidt at mødes på en legeplads… Ikke bare gå ud og drikke kaffe, men lave noget sjovt med hinanden,” sagde Avigail på 11 år, da hun blev interviewet efter at have bygget sit forslag til legepladsen for voksne.

”SUPERFLEX har været meget loyale overfor børnenes inspiration. Børnene har blandt andet foreslået trapper, fordi alle aldre så kan sidde sammen i forskellig højde. Børnene har også tænkt ’portaler’ og ’porte’ som mødesteder,” fortæller Charlotte Sahl-Madsen, der er direktør for CoC Playful Minds.

Avigail har også tænkt på en port, som man kan gå ind under, ”hvis det regner meget”. Det nye mødested er derfor ikke en traditionel legeplads med gynger, vipper og sandkasse, men et kreativt forslag til et sted, mennesker i forskellige aldre og fra forskellige kulturer kan mødes.

“Det er helt sikkert et værk, der ved første øjekast vil undre nogle, mens andre vil juble over muligheden for nysgerrigt at gå på opdagelse det nye totalværk, tage de sejeste billeder til Instagram og Snapchat eller finde på nye måder at sammen på i området,” siger Charlotte Sahl-Madsen.

Totalværket bliver bygget af lyserødt marmor fra Portugal. Alt efter vejret forandrer materialet sig. Hvis det regner, bliver overfladen blank og mere farverig, mens skulpturerne i tørvejr har en ru, mat overflade og en mere sart farveskala. Altså et værk der hele tiden forandres.

Ambitionen var at finde et uforgængeligt materiale. Legen er uendelig, og det skulle materialet også være. Materialet skulle heller ikke være vedligeholdelseskrævende – som fx træ, der skal males.

Alle, der kommer forbi området, kan følge med i, hvordan de første blokke til nogle af skulpturerne bliver lagt på plads. Senere bliver flere blokke leveret til arealerne langs Billund Bæk, og blokkene bliver forvandlet til børnenes forslag til en legeplads for voksne.

 

Fakta om det nye mødested

  • “Totalværket”, som kunstnergruppen SUPERFLEX kalder det, består af fem enkeltstående skulpturer.
  • De fem skulpturer placeres langs Skolevej.
  • Værkerne varierer i størrelse. De fylder ca. 2-3 x 2-4 meter i grundareal. Højden varierer op til ca. 3 meter.
  • Materialet er lyserødt marmor fra Portugal.
  • I modsætning til meget andet kunst, må man meget gerne klatre på, lege på og røre ved skulpturerne.
  • 121 børn fra Billund er kommet med forslag til det nye mødested, en slags legeplads for voksne.
  • Skulpturerne er en fødselsdagsgave i anledning af Billunds 10-års fødselsdag som Børnenes Hovedstad.
  • Der er fernisering lige før efterårsferien den 15. oktober.

Foto: CoC

Foto: CoC