Fodboldspiller fra Filskov gør det godt på talenthold i Hobro

Thomas Junge - Privatfoto

Thomas Junge trådte sine barnesko i Filskov, hvor han gik på den lokale skole. I hans fritid spillede han fodbold i Filskov IF, hvor trænerne var med til at forme ham, så han i dag er i gang med sit tredje år på Hobro IK’s fodboldtalenthold.

Efter at have taget 10. klasse på Vejle Idræts Efterskole hvor han samtidig spillede på Vejle’s U16 hold, tog Vejle IF’s Steffen Kielstrup kontakt til Hobro IK’s talentudvikler Lars Justesen. Vejle kunne ikke tage ham ind på deres U17 hold, og Steffen Kielsterup var af den overbevisning at Hobro IF skulle overveje det nøje.

Efter at have talt med Thomas Junges forældre, Anne og Klaus Junge, blev parterne enige om at han skulle starte i Hobro. 

Thomas Junge startede derfor som 16-årig på Hobro IK’s talenthold, samtidig med at han læste HHX på Handelsgymnasium Hobro. Thomas flyttede ind i Hobro IK’s college, hvor der bor 7-8 unge mennesker der alle er en del af talentholdet.

Lars Justesen fortæller at det går rigtig godt, og at Thomas nu efter to år er i gnag med det tredje år, hvor han nu er på U23 holdet. Thomas har fået lov til at spille med i nogle træningskampe, og har fået indhop på føresteholdet de seneste to kampe. Til pokalkampen i Brabrand sidste tirsdag kom han ind kort før tid, og spillede den forlængede spilletid, hvor han fik et par gode muligheder.  I søndags spillede han 70 minutter af kampen mod Køge.

Lars Justesen fortæller også at Thomas Junge har gode chancer fremover, for han er ung endnu, er en boksangriber, har målindstinkt og skal fortsætte udviklingen. Lars mener også at det bliver spændende at se, hvor langt Thomas når i fodboldkarrieren.

Thomas Junge – Privatfoto

Om Hobro IK Fodbold talent
Hos Hobro IK Fodbold, har man en klar vision om at være den førende klub i Mariagerfjord og omegn, til talentudvikling indenfor fodbold. Man vil udvikle spillere der er gode nok til Hobro IK’s 1. Division samt 3F Superligaen. Samtidig vil klubben udvikle spillere til DBU’s regionale talentsamlinger og DBU’s ungdomslandshold.

Hobro IK Fodbold talent har et samarbejde med forskellige skoler i Hobro, blandt andet Sønder Skole der har en talentklasse, hvor Hobro IK varetager trænigen og Søndre Skole varetager skolegangen. Der udover er der et samarbejde omkring 10.klasse fodboldlinje, hvor man kan kombinere sit elitefodbold med skolegangen.

Mariager Fjord Gymnasium og Hobro IK har et godt samarbejde omkring at kombinere elitefodbold og skolegang. Der er oprettet en klasse, hvor der er mulighed for at deltage i morgentræning tirsdag og torsdag morgen.

Handelsgymnasium Hobro og Hobro IK har ligeledes et godt samarbejde, hvor de kombinerer elitefodbold og skolegang. Der her også oprettet en klase, hvor der er mulighed for at deltage i morgentræning tirdag og torsdag morgen. Det er på denne skole Thomas Junge går.