Ældre Sagen var på naturvandring ved Baldersbæk

Foto: Privatfoto

Søndag den 15. august kl.13.30 havde Ældre Sagens lokalafdeling i Grindsted arrangeret naturvandring i Baldersbæk Plantage.  30 af medlemmerne deltog i den skønne naturoplevelse ved Baldersbæk, der startede med at Baldersbæk guiden Ilse Due, med engagement og humor fortalte om stedets historie. Derefter gik deltagerne ud på den 4 km lange naturvandring. Dagen blev afsluttet med den medbragte kaffe og hjemmebag, inden regnen satte ind.

Foto: Privatfoto

To af deltagerne havde i deres unge dage været ansat som stuepiger på Baldersbæk, og kunne supplere med deres egne oplevelser.

“Villa Baldersbæk” blev opført af grosserer Holger Pedersen, der sammen med Enrico Dalgas havde engageret sig i opdyrkningen af den jyske hede. Holger Pedersen var barnløs, hvorfor han forinden sin død i 1917, havde oprettet en fond, der skulle sikre hans efterlevende familiemedlemmer et sted, hvor de kunne samles, nyde naturen og hinandens selskab. Slægten tæller i dag ca. 430 medlemmer skriver Kjeld A. Knudsen i en pressemeddelelse.

Foto: Privatfoto