Ældre Sagen Grindsted holdt årsmøde

Foto: Privatfoto

Med omkring fem måneders forsinkelse, kunne Ældre Sagens i Grindsted onsdag den 18. august afholde deres årsmøde på Ungdomsgården.

Udsættelsen var naturligvis på grund af de mange og skiftende restriktioner i “Corona-tiden”, som blandt andet forhindrede større forsamlinger. Da lokalet i sin tid blev bestilt og årsmødet vedtægtsmæssigt blev annonceret, var der stadigvæk tvivl om, hvorvidt man kunne mødes i en større forsamling med fællesspisning. Derfor var der ikke noget socialt arrangement i forbindelse med dette årsmøde. Traditionen tro varetog Tom Michelsen dirigentrollen, og styrede med vanlig sikkerhed forsamlingen gennem dagsordenen.

Formanden tog i sin beretning udgangspunkt i Ældre Sagens opbygning, og forklarede blandt andet om forskellen mellem en generalforsamlign og et årsmøde. Ældre Sagens tre ben: Sociale aktiviteter, aktiviteter og arrangementer samt ælderpolitisk indsats.

Helt naturligt blev de mange vanskelligheder, den nydannede bestyrelse stod overfor i begyndelsen af marts 2020 omtalt, men formanden kunne alligevel finde en del lyspunkter, når han så tilbage på de mange småaktiviteter som f.eks. indkøbshjælp, besøgsvenner, it-support og telefonstjernen der hele tiden havde sørgeet for, at nødstedte og svage medborgere kunne få en tiltrængt støtte, hvis de ikke havde andre at ty til.

Efterhånden som samfundet blev åbnet mere og mere tog også Ældre Sagens aktiviteter til. Naturvandringer, fitnesslokale, vore motionshold og flere andre aktiviteter begyndte så småt at finde et fornuftigt leje. Den kommende bestyrelse, der mødes og konstituerer sig den 30. august får rigeligt at tage sig til. Ældre Sagen er involveret i Borgerpanelet, er ved at starte et nyt tilbud: “Læs som en mand”, har indgået et samarbejde med Billundbibliotekerne, “Hold hjernen frisk”, vi skal sammen med Borgerservice have afviklet en række informationsmøder om overgangen fra NemID til MitID – og senere det nye Mit.dk.

Som det første store arrangement er vi både synlig og aktiv med Seniorfestivalen, som er en del af Grindsted Festuge.

Kassereren gennemgik sidste års regnskab til almindelig orientering, og da der ikke var indkommet spørgsmål, kunne man gå over til valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.

Den nye bestyrelse kommer til at bestå af: Ella Thomsen, Finn Lunde, Jan Landstrøm, Kjeld A. Knudsen, Lone Bjørn, Peter K. Hansen og Troels Gydum samt suppleant Annie Ladegaard.

De mødes første gang til et konstituerende møde, den 30. august. Efter den formelle dagsorden fik Lillian Michelsen fra Ældrerådet mulighed for at gøre lidt reklame for det kommende valg og opfordrede alle “60+’ere” til at deltage. Ældrerådet har opstillingsmøder i september måned

Inden formanden lukkede mødet, rettede han en tak for indsatsen til Jenny Kjærsgård og Ingrid Christensen, der forlod bestyrelsen, Stinne Jensen for musik til sangene, Tom Michelsen for at “svinge dirigentstokken” – bestyrelsen for et godt og givende samarbejde – samt en meget stor tak  alle vore frivillige uden hvis kæmpe indsats vil slet ikke kunne arbejde med de mange aktiviteter skriver Ældre Sagen Grindsted i en pressemeddelelse.