Købmandspar fra Filskov åbner butik i Esbjerg

Fra venstre: Charlotte, Natalie og Peter Junnge - Foto: René Lind Gammelmark

Købmandsparret Charlotte og Peter Junge fra Filskov åbner den 1. oktober 2021 en ny Spar købmandsbutik på Skolegade i Esbjerg.

Den daglige leder af butikken i Esbjerg bliver deres 20-årige datter Natalie. Hun har de seneste 7 år arbejdet i butikken i Filskov efter skoletid. Natalie var 4 år gammel, da Charlotte og Peter købte Eriks Kolonial på Amtsvejen i Filskov. For 11 år siden byggede de den nye butik på Stationsvej.

Natalie Junge – Foto: René Lind Gammelmark

Natalie glæder sig til at komme i gang i butikken i Esbjerg. I øjeblikket hjælper hun til i butikken på Fanø, og den 20-årige Filskov pige har et sabbatår eller to, hvor hun gerne vil tjene nogle penge, inden hun har planer om at læse til Fysioterapeut.

Den nye Spar butik i Esbjerg åbner i Skolegade i de lokaler, hvor der indtil for et par år siden lå en Netto butik. Nu er lokalerne blevet ledige, og så åbner vi en ny Spar butik, fortæller Natalie Junge. Lokalerne er helt tomme, og lige nu er der kun et bord og et par stole samt en kaffemaskine. Der arbejdes ihærdigt med at få inventar bestilt og få det stillet op, ligesom lamper mv. skal monteres, supplerer Peter Junge.

23 medarbejdere er netop blevet ansat. Det er både ungarbejdere – under og over 18 år – ufaglærte og faglærte samt køkkenpersonale, for i butikken i Esbjerg vil der blive lave et “TO GO madområde”. Peter Junge tilføjer, at de går efter at lave den allerbedste sandwich i området. Der skal også laves nogle færdigretter, samt nem mad til at sætte i ovnen, når man kommer hjem fra skole/arbejde. Man kan godt forestille sig, at der også et par dage om ugen vil kunne købes nogle lækre franskbrødsmadder med Fanølaks på. Der bliver tale om sunde og nærende måltider i god kvalitet og til en fornuftig pris. Den nye butik vil holde åbent fra kl.7.30 om morgenen til kl. 21 om aftenen alle ugens dage.

Charlotte Junge fortalte, at hun er blevet spurgt af nogle af hendes kunder på Fanø, om det er rigtigt, at de åbner en butik i Skolegade i Esbjerg? Og det kunne hun jo kun svare ja til. Der er jo en del, der har sommerhus på Fanø, og som bor i Esbjergs midtby. Flere af dem har sagt, at de gerne vil handle både i butikken på Fanø og den i Skolegade. 

Den 25. september 2019 var Netavisen Grindsted på besøg hos Min Købmand i Filskov, og den gang var det fordi Charlotte og Peter Junge havde købt en Spar butik på Fanø. Butikken på Fanø bliver ledet af Charlotte Junge. Det var da heller ikke lige planen, at der skulle åbnes en tredje butik, men sådan blev det.

Peter Junge fortæller, at han og Charlotte havde en vision om, at de skulle udfordres, når deres børn blev lidt ældre, med at have to butikker. At to butikker lige pludselig skulle blive til tre, var ikke helt planen. Vi synes det var gået godt med butik nr. 2, selvom det har taget mange timer at starte butikken på Fanø op.  Charlotte Junge tilføjer, at det med butikken i Esbjerg vil tage to-tre måneder inden alt er helt på plads og personalet er lært op. Men så er det også en helt ny butik, hvor der ikke skal laves om foreløbig. 

Butikken på Fanø står også foran en større ombygning, som de vil starte op med til november, hvor butikken skal vendes fuldstændig rundt indvendig. Det var planlagt, før vi tog beslutningen om at starte en ny butik i Esbjerg. Det er planen, det skal foregå i uge 44 og 45, så vi er klar til julehandlen.