Heden piger til tops i Aalborg

Søstrene Bertelsen i Hedens blå klubuniform i Aalborg. Siddende, lige efter at have løbet sig ind som Danmarks tiendehurtigste 14-årige pige nogensinde på 3.000 meter, Lillesøster Siv 14, tv, Lykke 16 som tabte spydkast med blot to cm til storesøster Liv, 18 der gør v-tegn. Bagerst storebror Lasse og trænerfar Erik - Foto: Privatfoto

Søster-dyst med spyd – og PR af Siv

14-årig med luksusproblem før DM
Grindsteds hurtigste kvinde, 14-årige Siv Bertelsen, møder til den årlige sports- og kulturgalla i MAGION i morgen aften med et stærkt aktuelt resultat – og sendte i weekenden en markant formbesked til sine konkurrenter før de danske ungdomsmesterskaber i atletik om mindre end tre uger. Nemlig da den regerende danske mester for de danske 14-15 årige piger på 800 m ved et stævne i Aalborg viste sin alsidighed ved at sætte ny personlig rekord på den længste mellemdistance, 3.000 m.

Med 10.24 min. skar den unge løber fra AK Heden præcis otte sekunder af sin personlige rekord og står derfor i et luksus-dilemma før tilmeldingsfristen til ungdoms-DM om en uges tid. På førstedagen lørdag løber hun 1.500 m, men på andendagen søndag skal hun vælge mellem at forsvare sin DM-titel på 800 m – eller vælge 3.000 m, hvor hun er Danmarks klart hurtigste i sin aldersgruppe i år.

Ved stævnet sluttede hun sidst i et stærkt felt af næsten udelukkende voksne, mandlige løbere, men imponerede alligevel ved at løbe sig ind som den tiendehurtigste 14-årige danske pige nogensinde. Hun nød godt af en meget kompetent hare, nemlig en mandlig løber fra Århus, som havde lovet at pace sin kone til en tid under 10.30. Da dette også ville give personlig rekord til Siv, koblede hun sig på konen bagest i det stærke felt, men da konen så måtte slippe det hårde tempo et par runder før mål, hang Siv på – og sluttede med en hurtig sidste runde i 1.500 meter-tempo klart under både den opgivende kones målsætning og sin egen PR.

Lige forinden havde publikum oplevet en knivskarp dyst mellem Sivs storesøster, Liv, 18, og Lykke, 16, i spydkast. Lykke lagde ud med at kaste ny PR, 27.15 m., og førte konkurrencen, lige indtil storesøster Liv med et af sine sidste kast nåede to centimeter længere. Dermed sluttede storesøster som nr. et og lillesøster som nr. to blandt kvinderne, og sejren var fair, da Liv ikke blot altså kastede marginalt længere, men også med et tungere spyd på grund af sin alder. Alligevel ærgrede lillesøster Lykke sig over, at hun ikke fik sit endnu længere andet kast til at lande korrekt i græsset, særligt fordi hun havde kastet endnu længere end sin nye PR til træning i ugen op til stævnet.

På søndag svinger alsidige Lykke tennisketsjeren, når hun sammen med holdkammeraterne i sin klub, Vejle, skal gøre arbejdet færdigt og sikre pladsen til DM-medaljeslutspillet for U18-piger i næste måned. Det sker på udebane mod Greve skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.