Lån en elbil i Aarhus og sæt den i Billund Lufthavn

PR-Foto

Et nyt samarbejde mellem GreenMobility og Billund Lufthavn gør tilgængeligheden for rejsende fra Aarhus til Billund Lufthavn bedre. Især får den del af befolkningen i Aarhus, der ikke har adgang til bil, et nyt, grønt alternativ til at blive kørt til og fra lufthavnen af venner eller familie.

50 procent af husstandene i Aarhus har ikke adgang til bil, derfor bliver samarbejdet mellem GreenMobility og Billund Lufthavn taget godt i mod i lufthavnen. Samarbejdet gør det muligt at bestille en elbil i Aarhus og parkere den på én af de reserverede parkeringspladser i lufthavnen til fordelagtige priser.

– Der er mange fra Aarhus, der foretrækker at rejse fra Billund Lufthavn, så det er glædeligt, at vi kan lave et samarbejde med GreenMobility, der stiller et attraktivt produkt til rådighed. Det er attraktivt for dem, som ikke har adgang til bil, men der er også en god pointe i det for personer med egen bil, da det er et grønnere alternativ for flertallet, siger Jan Hessellund adm. direktør i Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Thomas Heltborg Juul, administrerende direktør i GreenMobility, ser også frem til samarbejdet.

– Samarbejdet med Billund Lufthavn kommer fremadrettet til at gøre det supernemt for aarhusianerne at komme til og fra lufthavnen. Man kan lige så godt vælge den grønne løsning, når man skal afsted, og vi glæder os over, at vi nu kan åbne op for parkeringsmulighederne for GreenMobilitys elbiler i lufthavnen, siger Thomas Heltborg Juul, adm. direktør i GreenMobility.

Kør-selv-taxa

GreenMobility kalder deres service for kør-selv-taxa, hvor det enten er muligt at finde en elbil i nærheden ved hjælp af deres app og så køre af sted der fra eller forudbestille en bil til hjemmeadressen. På sidstnævnte måde har man bilen i god tid før, man skal af sted – ligesom en taxa, man skal blot selv pakke og køre den. Ligeledes kan man bestille en bil til at køre fra lufthavnen til Aarhus.

– Med GreenMobility er man sin egen taxachauffør. Skal man fx i lufthavnen kl. 10 en lørdag, kan man få en bil leveret til sin hjemmeadresse i Aarhus, som står klar ca. 20 minutter før, man skal køre. Ligesom hvis man bestilte en taxa, man kører bare selv bilen. Vi ser servicen som en positiv sammensmeltning mellem delebiler, taxikørsel og biludlejning, der både er fleksibel og billigere, siger Thomas Heltborg Juul.

Samarbejdet kan skære ned på dobbeltture

Hvert år bliver omkring 50 procent af de rejsende i Billund Lufthavn bragt til og hentet fra lufthavnen, når de skal ud at flyve. Samarbejdet med GreenMobility kan være en måde at skære ned på de dobbeltture, som tilbringertrafikken medfører. I 2019 var der næsten fire millioner rejsende, hvoraf halvdelen bidrog til dobbeltture i bilen.

– Det kræver fire bilture for halvdelen af alle passagererne i Billund Lufthavn at blive bragt til og hentet fra lufthavnen, når de skal ud at rejse. Det er mange unødige bilkilometer på de vestdanske veje, og det her samarbejde kan måske skære ned på dobbeltturene, netop fordi det er ’convenient’. Og vi ved, at det er dét, der skal til for at flytte på folks vaner, afslutter Jan Hessellund.

Faktaboks: Hvad koster det?

Lejer du en elbil ved GreenMobility i Aarhus, kan du komme fra Aarhus C til Billund Lufthavn fra 498 kr. Det er omkring 1000 kroner billigere end en taxa og cirka samme prisleje for en familie på fire i bussen