Knud Børge Madsen mindet på 100-året for hans fødsel

Foto: Johnny Madsen, jmd.dk

Grindsted Kirke dannede søndag rammen omkring Mindegudstjenesten til ære for Knud Børge Madsen, som mistede livet ved en heltemodig indsats mod tysk overmagt den 29. august 1943 på Nyborg Strand.

 

Værnepligten var nylig afsluttet, og Knud Børge fortsatte militærmæssig uddannelse, og det var som kornet, hans alt for korte liv blev afsluttet i en alder af kun 22. år. Mindehøjtideligheden afvikledes således med en næsten fyldt kirke i hundredåret for hans fødsel med præst Steen Søvndal. Desuden knyttedes familiære bånd med en del Grindstedborgere, idet der var familiemedlemmer fra Frederiksberg, Herlev og Viborg.

 

Der var således syv faner, som kom fra Forsvarsbrødrene i Sdr. Omme og Grindsted, Hjemmeværnskompagni Billund, Midtjysk Garderforening, KFUM Soldatermission, Dragonregiment Holstebro samt FDF, Grindsted, som var med til at begrave Knud Børge Madsen i 1943. Han havde nemlig været stærkt involveret i FDF før soldatertiden.

 
 

Der blev nedlagt blomster og fortalt om Knud Børge Madsen af chefen for Jydske Dragonregiment ved Anders Poulsen, blomster fra Besættelsessamling Grindsteds Venner ved fætrene Mikkel og Magnus, og sidste buket var fra Gudmund Larsen, Grindsted FDF.

 

Højtideligheden afsluttedes med, at der blev sunget Altid frejdig med musikalsk akkompagnement af dragonregimentets trompet, som også blæste Last Post ved blomsternedlæggelsen.

Derefter sluttedes højtideligheden med kaffe og kage i haven ved Doktor Hansen’ s hus serveret af Vennerne til huset.

Klik på billederne i galleriet her under for at se dem i stor størrelse