Rasmus Højgaard vinder sin tredje turnering på europatouren

Rasmus Højgaard - Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Højgaard har nu vundet en turnering på europatouren som 18-årig, én som 19-årig og én som 20-årig.

Hans fabelagtige start på den professionelle karriere fortsætter med sejren i Omega European Masters, som Rasmus Højgaard sikrede sig på Crans-sur-Sierre i de schweiziske alper søndag eftermiddag.

– Det er helt surrealistisk. Jeg havde ikke lige ventet at stå i denne position, men da jeg stod på 18. tee, vidste jeg, at jeg skulle lave en birdie for at have en chance for at vinde. Benene rystede under mig, da jeg stod over mit birdieputt, men heldigvis holede jeg, og det er skønt, at publikum nu er tilbage og skønt at mærke deres jubel. Det er helt crazy, sagde Rasmus Højgaard efter sejren.

Spilleren fra Gyttegård Golf Klub fik denne gang sin sejr fra baghjul. Han gik en fænomenal afslutningsrunde i 63 slag (7 under par) og overhalede 14 spillere på en enkelt dag.

– Rasmus er for længst gået fra at være et lovende talent til at være en etableret europatour-spiller, der har en realistisk chance for at vinde en hvilken som helst turnering, han stiller op i. Vi kan kun glæde os til at se, hvordan han videre udvikler sig, udtaler Morten Backhausen, der er direktør for Dansk Golf Union.

Da Rasmus Højgaard vandt i Schweiz, henviste han den dobbelte vinder af Made in Himmerland, Bernd Wiesberger, til 2. pladsen. Den bedste mandlige skandinaviske spiller nogensinde, Henrik Stenson fra Sverige, sluttede på 3. pladsen.

Den danske triumf fandt sted næsten præcis 25 år efter, Thomas Bjørn som den første dansker nogensinde vandt på European Tour. Nu har de danske herrer hentet 40 sejre på touren.

Rasmus Højgaards to tidligere sejre på europatouren var AfrAsia Bank Mauritius Open i december 2019 og ISPS Handa UK Championship i august 2020 skriver Dansk Golf Union i en pressemeddelelse.