Billunds nye flyselskab: Det Flyvende Teater

PR-Foto

Det er med støtte fra Slots og Kulturstyrelsens pulje for Kunstneriske Sommeraktiviteter 2021 og i samarbejde med Billund Bibliotekerne, at den lokale kunstergruppe, Det Flyvende Teater, tager hul på et ambitiøst kunstprojekt i Billund. Projektet hedder Lav & Høj Højde, og trækker kunsten ud af sine vante rammer med henblik på at skabe nye samarbejder og oplevelser i Billund.

Som et nyt og særligt flyselskab, vil Det Flyvende Teater operere i byens rum og i lufthavnen, hvor de giver borgere og turister unikke oplevelser og inviterer til at bruge fantasien og kreativiteten.

– Støtten fra Slots og Kulturstyrelsen er et vigtigt bidrag for realiseringen af dette kunstneriske projekt, og vi er rigtig glade for endelig at have fået luft under vingerne til at kunne starte noget, vi har ønsket så meget – siger Giuseppe Bonifati, kunstnerisk leder af Det Flyvende Teater.

Det Flyvende Teater har slået rødder i Billund under ledelse af Giuseppe Bonifati og creative producer Linda Sugataghy, som også er stiftere af Kunstpartiet/Kunstbulance og DOO Performing Arts Group. De har deres daglige gang i Billund Cenret. Italienske Giuseppe og ungarske Linda danner privat par og blev endda viet i Billund Lufthavn den 24 juni for at forstærke deres bånd mellem dem og byen.

De første kunstneriske aktioner fra det nye og særlige flyselskab finder sted i løbet af september.

Det fulde program for projektet vil blive offentliggjort og formidlet efter teatergruppens deltagelse i Trekantområdets Festuge skriver de i en pressemeddelelse.