Foreningen Grindsted- den grønne hovedstad åbner dørene op til at smage på naturen

Foto: René Lind Gammelmark

Fredag den 3. September kl. 18-20 bliver den røde løber rullet ud og flaget hejst, når foreningen inviterer indenfor til Smag-på-naturen aften i deres lokaler på Vesterbrogade 5, 7200 Grindsted.

Her kommer Grindsted og omegns Biavlerforening og Pollen-Propolis Foreningen nemlig og fortæller om deres honningprodukter, og der er mulighed for at smage og købe lækker lokalproduceret honning med hjem.

Karensminde Alen vil også være repræsenteret, hvor det er muligt at møde manden bag opskriften, Hans Peter Festersen. Øllen er produceret med råvarer fra Karensminde og det er muligt at købe et eksemplar med hjem.

Derudover vil foreningens formand være til stede og vise rundt i de nyindrettede lokaler, der emmer af bæredygtighed og hvor der er plads til fællesskabet.
For børnene er der mulighed for at dekorere deres egne flotte mulepose med tekstiltusser. Muleposerne er syet i 100% økologisk bomuld og det koster 50 kr. for en pose.

Foreningen har netop indkøbt brugte brætspil, så der er mulighed for at tage et slag backgammon eller også kan man gå på opdagelse i foreningens nye krydderurtekasser, som står udenfor. De er blevet malet grønne og tilplantet i ugens løb, så der er mulighed for at tage lidt oregano eller basilikum med hjem til aftensmaden. Der må tages til eget forbrug hele uge, og hvis man har en persille derhjemme i køkkenet, som er udtjent, men stadig spirer, vil foreningen gerne aftage den, så den kan plantes i kasserne, vokse og komme andre til glæde på sigt. 

PR-Foto

Samtidigt er der nu blevet placeret to bænke foran foreningens lokale, hvor man kan tage sig et lille hvil og nyde sensommerens stråler. Bænkene og plantekasserne er bygget af FGUs dygtige elever, der har knoklet for, at nå at få dem færdige.

Foreningen har også to andre arrangementer på plakaten i forbindelse med festugen.

Torsdag den 2. September kl. 15-18 åbner vi dørene for et tøj-bytte-marked, hvor det er gratis at deltage og hvor Guldbageren i Grindsted har sponsoreret en bid brød til arrangementet. Formålet med arrangementet er at skabe fokus på vores tøjforbrug, og give mulighed for at bytte det tøj væk, som man alligevel måske har bagerst i sit skab og ikke længere bruger. Der vil være borde stillet frem.

Lørdag den 4. September kl. 12-14 inviterer foreningen ind til at bygge sit eget insekt-hotel. Her kan man komme og save og hamre, og indrette sit eget specielle hotel til insekter i haven. 

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding på info@dengronnehovedstad.dk. Børn skal have en voksen med til at hjælpe sig. Det er Davidsen i Grindsted, der har sponsoreret materialer til arrangementet.

Projektet er støttet af ‘Udviklingsstrategien for Grindsted Bymidte – Viljen til at handle.’ skriver projektleder Marie Juncher i en pressemeddelelse.