Kjeld Kirk Kristiansen fratræder som formand for bestyrelsen i KIRKBI A/S i foråret 2023

Thomas og Kjeld Kirk Kristisnasen - PR-Foto: KIRKBI A/S

Kirk Kristiansen familien (”familien” eller ”ejerfamilien”) meddeler i dag, at familien tager det næste skridt i det glidende generationsskifte mellem 3. og 4. generation i foråret 2023, hvor Kjeld Kirk Kristiansen fratræder som formand for bestyrelsen i KIRKBI A/S, og Thomas Kirk Kristiansen overtager som formand.

KIRKBI A/S er Kirk Kristiansen familiens holding- og investeringsselskab, som ejer 75% af LEGO Koncernen og varetager en investeringsportefølje på 87 mia. kroner.  Ejerfamilien består af 3. generationsejer Kjeld Kirk Kristiansen og 4. generationsejere Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.

Kjeld Kirk Kristiansen siger:
”Vi har i familien igennem en årrække forberedt os grundigt på fremtiden. KIRKBI er vokset betydeligt og har, ud over LEGO® ejerskabet, mange spændende aktiviteter. LEGO Koncernen er meget mere end en virksomhed for os. Vi har et klart formål, som handler om legens betydning for børns udvikling, læring og trivsel. Passionen for leg og læring har altid været drivkraften i familien, og det er vigtigt for os at føre denne arv videre i de kommende generationer.”

”Thomas har haft rollen som mest aktiv ejer på vegne af familien siden 2016, og han har påtaget sig rollen som formand for LEGO A/S og LEGO Fonden med vision, omhu og omsorg. Thomas’ tiltrædelse som formand for KIRKBI A/S i foråret 2023, kort tid efter at jeg er fyldt 75 år, er et naturligt næste skridt i det glidende generationsskifte.”

Thomas Kirk Kristiansen siger:
”Jeg har haft mulighed for at arbejde tæt sammen med min far igennem mere end 10 år, og det har været en fantastisk mulighed for os begge, fordi vi har haft tid til at forberede os på fremtiden sammen. Jeg er glad og stolt over den tillid, min far og mine søskende har vist mig hele vejen. Det aktive og engagerede familieejerskab af LEGO Koncernen og KIRKBIs aktiviteter er vigtigt for vores familie, fordi vi ønsker at bidrage til en bæredygtig udvikling i verden, hvor børn har mulighed for at lære og udvikle sig igennem leg.”

Thomas Kirk Kristiansen er den mest aktive ejer på vegne af familien i 4. generation og har varetaget rollen som formand for bestyrelsen i LEGO A/S siden 2020 og LEGO Fonden siden 2016. Thomas har været bestyrelsesmedlem i KIRKBI A/S siden 2007 skriver KIRKBI A/S i en pressemeddelelse.

 

Om KIRKBI
KIRKBI A/S er Kirk Kristiansen familiens private holding- og investeringsselskab, der ejer 75% af LEGO Koncernen. KIRKBI har til formål at skabe en bæredygtig fremtid for familieejerskabet af LEGO® brandet igennem generationer. KIRKBIs aktiviteter er fokuseret på tre fundamentale opgaver, der alle bidrager til, at Kirk Kristiansen familien lykkes med missionen to inspire and develop the builders of tomorrow: At beskytte, udvikle og styrke LEGO brandet på tværs af alle LEGO enhederne, at levere på en langsigtet og ansvarlig investeringsstrategi, der skal sikre et sundt finansielt fundament for ejerfamiliens aktiviteter og samtidig bidrage til en bæredygtig udvikling i verden samt at levere dedikeret support til ejerfamilien og forberedelsen af fremtidige generationers aktive og engagerede ejerskab, private aktiviteter, virksomheder og filantropiske arbejde. www.KIRKBI.com