Månedens bøger på Bibliotekerne i Grindsted og Sdr.Omme

Månedens bøger på Billund Bibliotekerne

I september har vi på bibliotekerne i MAGION i Grindsted og i Sdr. Omme, tre gode bøger klar som månedens bøger.

Frank Vender hjem af Kristian Bang Foss

Frank er vokset op i Hvidovre med en mor, der var kontordame og en far, som blev kaldt Rock Tage, og som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Frank forelsker sig i Thea, som er yngste datter i den stenrige Holmberg-familie. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, og at han snart vil blive afsløret som bedrager.

Omtrent halvvejs igennem fortællingen bliver Thea gravid, og en lille måneds tid inden terminen tager Frank på en overlevelsestur, hvor han på mystisk vis forsvinder.

Frank vender hjem er Kristian Bang Foss’ fjerde roman.

 

Viking af Jeanette Varberg

Dette er uden tvivl det nye hovedværk om vikingerne for den almindelige læser, der interesserer sig bare det mindste for historie. Den kan virke voldsom med sine over 500 sider, men der er masser af billeder, og med mellemrum er der landkort, så man kan se, hvor vi nu er henne i verden. Vikingerne kom jo over det meste af Europa og var særdeles aktive i flere hundrede år. Bogen berører alle tænkelige emner omkring vikingerne – deres skibe, deres krige og erobringer, deres opdagelsesrejser og dagliglivet derhjemme – men den gør det heldigvis i en samlet fortælling, der går kronologisk frem. Jeanette Varberg er i forvejen kendt som en fantastisk formidler, og dette er indtil videre hendes mesterstykke.

 

Charles Darwins Arternes oprindelse af Sabina Radeva

Biologen Sabina Rareva har genfortalt Charles Darwins Arternes oprindelse. Bogen bliver foldet ud som en let historie. Den er skrevet smukt og malende og fortællingerne bliver suppleret rigtig godt af flotte billeder. Historien tager fat i Darwins teorier om arternes udvikling, evolutionen og det naturlige tilvalg. Bogen henvender sig til de 7-10-årige.