Renovering af Billund Centret skaber fremtidens samlingssted for hele byen

Foto: René Lind Gammelmark

En renovering af Billund Centret skal skabe et fremtidens samlingssted for alle byens borgere og samtidig modernisere huset, der stammer fra 1973.

Billund Centret fylder 50 år i 2023. Derfor planlægger Billund Kommune en renovering af Billund Centret, så det er klar til 50 år mere.

Byrådet har netop drøftet de overordnede rammer for renoveringen.

Ønsket er, at Billund Centret skal blive et byens hus for alle aldersgrupper, afspejle byens danske og internationale miljø, binde byen sammen og skabe gode rammer for unge.

”Fællesskab er nøgleordet, og med projektet vil vi ikke blot realisere endnu en brik af Billund Byvision, men også skabe rum og mulighed for de unge,” siger formand for Unge- og Kulturudvalget Stephanie Storbank.

Projektet viderefører de oprindelige visioner for Billund Centret, som var en gave fra Ole Kirk’s Fond til Billund Kommune.

Billund Centret har en helt central placering i Billund by med få hundrede meter til det nye Billund Butikstorv og kort afstand til den kommende bydel ved travbanen. Derfor har Billund Centret også en vigtig beliggenhed for at binde byen sammen.

Projektet er en del af helhedsplanen Billund Byvision, hvor sigtet er at skabe en mangfoldig by designet så børn og voksne kan leve, lege og lære i bymidten.

Billund Kommune og Kirkbi har tilsammen afsat 30 millioner kroner til en renovering af Billund Centret.

I dag indeholder Billund Centret Bibliotek- og Borgerservice, Lokalhistorisk arkiv, teatersal, Billund Kulturskole, Udstillingsområder, cafélokaler med køkken, kirke, mødelokaler, kælder og et børnehavegæstehus. Kommunen driver hele Billund Centret på nær Kirken skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.