Nicolai Højgaard skaber sensationel dansk dobbelttriumf på europaturen

PR-Foto: Dansk Golf Union

20-årige Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub vandt søndag DS Automobiles Italian Open.

Sejren er rekordskabende på flere måder. Højgaard er den klart yngste vinder af Italian Open nogensinde.

Men triumfen kommer tilmed lige i kølvandet på tvillingebror Rasmus’ sejr i Omega European Masters for blot syv dage siden. Aldrig tidligere har to brødre vundet på Europa touren lige efter hinanden.

Nicolai Højgaards sejr blev på bare et enkelt slag. Men hvilket slag!

På allersidste hul slog han et fænomenalt approachslag op til en meter fra hullet og holede birdieputtet. Det betød, at engelske Tommy Fleetwood og polske Adrian Meronk alligevel ikke skulle i omspil, som de givetvis regnede med inden danske Højgaards genistreg.

– Jeg har været nervøs mange gange, men aldrig så meget som nu. Jeg kunne knapt flytte putteren for at være helt ærlig, sagde Nicolai Højgaard lige efter sejren.

Nicolai Højgaard havde en storslået amatørkarriere, hvor han blev individuel europamester og hold-verdensmester i 2018. Men han er kommet en anelse langsommere i gang med sin professionelle karriere end broderen Rasmus, der allerede har vundet tre gange på Europa touren.

Han har været afhængig af sponsorinvitationer for at komme ind i en del af de turneringer, han har spillet.

Sådan bliver det ikke fremover. Nicolai Højgaard er nu sikret medlemskab af touren til udgangen af 2023. Sandsynligvis vil vi dog se begge tvillinger på den bedste europæiske tour i flere årtier fremover.

– Nicolai har hele tiden set sig selv som en spiller, der skal kunne vinde på Europa touren. At han gør det allerede som 20-årig med en afgørende birdie på sidste hul siger alt om den mentale styrke, han besidder, udtaler Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

Nicolai Højgaard kan se frem til betydeligt avancement på verdensranglisten og Europa tourens rangliste.

Hans bror Rasmus deltog også i Italian Open og fulgte sin tvilling på de sidste afgørende huller som tilskuer.

– Jeg blev meget rørt, da jeg havde holet puttet og så over på min caddie og på Rasmus, der stod med sin kæreste og min kæreste derude. Det har været en perfekt uge faktisk, sagde Nicolai Højgaard lige efter sin runde skriver Dansk Golf Union i en pressemeddelelse.