René Heiselberg Gier har købt Østergade 16 – det tidligere Ungdomsgården

Hovedbygningen vil fremover blive indrettet til privatbolig og de store lokaler i bygningen vil kunne lejes til ex. private fester, events mv - Foto: René Lind Gammelmark

Gennem troen på en lys fremtid for Grindsted køber René Heiselberg Gier, Østergade 16 i Grindsted. Med involvering af Grindsted borgerne ønsker René at finde ind til, hvad den fremtidige brug af huset på Østergade 16 skal være.

 René tror så meget på en fremtid for Grindsted, at han som privatperson nu har valgt at købe ungdomsgården på Østergade 16 i Grindsted. Han har ønsker om et aktivt hus, hvor alle med ideer og gåpåmod kan arrangere forskellige arrangementer.

Jeg læste artiklen i avisen, hvor planerne om lukning var nært forestående. Samme aften tog jeg kontakt til Aksel Lindhardt som var sat i spidsen for at finde en løsning for Østergade 16. Som jeg sagde til Aksel, ville jeg meget gerne i dialog omkring en løsning som kunne sikre en fremtid for Østergade 16. Det er så endt med et køb, hvor jeg privat flytter ind i den smukke gamle hovedbygning indenfor overskuelig tid. Dette kræver imidlertid en god dialog med kommunen omkring nogle ændringer af planløsningen, hvilket jeg dog har fuld tiltro til nok skal lykkedes.      

Han ved imidlertid ikke helt, hvad den resterende del af den store bygning skal anvendes til, udover at bolig-, erhvervs- og klublejemål vil fortsætte i bygningen. Han vil derfor invitere Grindsted borgere ind til en dialog omkring brugen af bygningen så dette bliver et aktivt hus.

Jeg er ikke restauratør og har ej heller ønsker herom. Jeg har i dag et rigtig godt job hos GEV som jeg er meget glad for og som jeg naturligvis vil fortsætte i fuldt omfang. Derfor er tanken at leje lokalerne ud til forskellige formål, hvor det er lejerne af lokalerne som skal sikre det gode indhold. Det kunne ex. være til private fester, events, virksomhedsbrug, intime koncerter mv. Det er vel egentlig kun fantasien som sætter grænser.

Lokalt fællesskab understøtter Grindsteds udvikling
Motivationen og omdrejningspunktet for at købe dette dejlige hus med de mange muligheder skal findes i fællesskabet og ønsket om at bidrage til at kunne udvikle Grindsted. René ser dette køb som hans lille bidrag, hvor han konkret har haft mulighed for at handle og dermed også bidrage til at løfte Grindsted ind i en ny og bedre fremtid, hvor vi taler Grindsted op frem for at tale det ned. Som han selv beskriver det, har vi i Grindsted så mange muligheder, vi har en skøn natur, mange velfungerende små og mellemstore virksomheder, et ønske om at udbygge og udvikle detailhandlen og ikke mindst et fantastisk fællesskab – et fællesskab som ofte er baseret på frivillighed.

 

Indholdet er vigtigere end navnet
Med købet har René valgt at videreføre med et ganske, vil nogle sikkert mene, intetsigende navn. Det er helt bevidst, idet indholdet er det væsentlige og ikke navnet. Derfor vil Østergade 16 pr.1.okt. 2021 hedde ”No.16 – Grindsted”. Der kunne sikkert bruges mange kræfter på at finde det rette navn mv. men her vil han langt hellere i dialog omkring indholdet. Hvad kan No.16 indeholde af arrangementer som giver mening for borgerne i Grindsted og omegn?….og hvem har modet og lysten til at prøve nogle ting af?

 

Fakta om det kommende No.16 – Grindsted
No.16 vil være et hus for alle som ønsker at lave et privat arrangement af den ene eller anden art.

Der vil ikke være ansatte tilknyttet, så det vil bero på en høj grad af tillid, men samtidig også at arrangør selv står for alt vedr. et arrangement.

Offentlige arrangementer kan også lade sig gøre, men det vil typisk kræve mere fra arrangørens side.

  

Overtagelse pr.1.okt.2021, hvorfor det er muligt at booke og planlægge fester eller lign. fra denne dato. Dette kan gøres ved at kontakte René allerede nu enten på 3031 1190 eller på mail:

 

Der vil blive lavet en Facebook side, hvor dialog omkring arrangementer mv. vil kunne foregå skriver han i en pressemeddelelse.