Succes hos De grønne pigespejdere: Modige piger tæmmede ilden i søndags

Ildbowling, røgsignaler og bålmagi var på programmet, da De grønne pigespejdere i Grindsted holdt åbent hus. Det lod de modige piger fra 3-9 år sig ikke skræmme af. Tværtimod.

De grønne pigespejdere i Grindsted inviterede i søndags alle nysgerrige piger til åbent hus. Temaet var ’Flammefærd’, så der blev eksperimenteret med ilden. Blandt andet blev deltagerne udfordret til et spil ildbowling, der krævede, at de skulle tage brændende ildkugler i hænderne. Noget, der godt kan lyde skræmmende, selvom pigerne selvfølgelig havde handsker på. Men dét lod de sig ikke slå ud af.

”Alle pigerne var megaseje, og der var supermeget pigepower. Selvom de fleste aldrig havde prøvet at være spejdere før, udviste de stadig gåpåmod og eksperimenterede med ilden. For nogle krævede det, at de skulle overvinde deres frygt, og det gjorde de med opbakning fra alle de andre modige piger,” siger Heidi Dyhrberg leder hos De grønne pigespejdere i Grindsted.

Vind i håret og mod på livet
De grønne pigespejdere holdt åbent hus for at give flere piger mulighed for at opleve, hvad det vil sige at være pigespejder. Det er nemlig langt mere end at binde knob og sove i telt. Som grøn pigespejder bliver man modig og lærer at tro på sig selv. Man opdager, at man ofte kan mere, end man troede, man kunne, hvis man tager chancen og kaster sig ud i det.

”Vi ville gerne vise pigerne, at alle kan blive gode til noget, og at det hele bliver lidt sjovere, hvis man vover pelsen en smule. Man behøver hverken at være god til noget på forhånd eller at være specielt modig. Vi har et stærkt fællesskab, hvor vi bakker hinanden op, og hvor det er okay at lave fejl. Derfor får man som pigespejder lov til at prøve en masse forskellige ting af. Det gåpåmod man får, er noget pigerne kan tage med videre i livet. Vores mission er at gøre piger og kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale,” siger Heidi Dyhrberg.

Vi har er stadig plads til nye pigespejdere. Kontakt Hanne Lorenz på 28290443 eller grindsted@pigespejder.dk eller læs mere om De grønne pigespejdere på www.pigespejder.dk.

 

Om De grønne pigespejdere:

  • De grønne pigespejdere brænder for at styrke piger i deres tro på, at de kan, hvad de vil og inspirere dem til at sætte vilde mål
  • Det er det eneste spejderkorps i Danmark som udelukkende er for piger og kvinder
  • De grønne pigespejdere har 120 spejdergrupper fordelt over hele landet
  • Find nærmeste spejdergruppe på pigespejder.dk/find-spejdergruppe