Nu kommer Oliver – endelig !

Bumble og Oliver - PR-Foto

Oliver Twist gik i Charles Dickens roman så grueligt meget ondt igennem, før den lykkelige slutning.

Sådan har det også været for Grindsted Amatørscenes forestilling, som skulle have været opført i marts 2020, men måtte corona-aflyses i sidste øjeblik. Coronaen spændte også ben for et forsøg på at spille den sidste efterår, men nu står vores forestilling over for sin forhåbentlig lykkelige slutning.  28 børn og voksne er i fuld gang med at øve vor egen udgave af historien om Oliver Twist.

En verdenspremiere, idet både manuskript og musik er skrevet af stykkets instruktør, Anne Lise Holm, selvfølgelig med baggrund i og tro mod Dickens roman skrevet i 1837 – 38.

Romanen var en protest mod den fattiglovgivning, man netop havde vedtaget, og som spærrede fattige inde i fattighuse, hvor forholdene var elendige. Det er den vinkel, der er udgangspunktet for denne dramatisering af historien. De egentlige skurke repræsenterer således det offentlige, men samtidig er de også nogle meget, meget morsomme skurke.

For selv om forestillingen i sit udsagn om fattigdom, vold i parforhold og racisme er alvorlig – og skal tages alvorligt – undgår den ikke også jævnligt at kalde på latteren. Og måske vil publikum også af og til vippe lidt med fødderne til musikken, der ikke har meget at gøre med traditionel musicalmusik.

Genrerne spænder vidt fra vuggevise til bosse nova til country til rock til …, og bidrager til at understrege stemningen undervejs skriver Grindsted Amatørscene i en pressemeddelelse.

Forestillingen spilles i MAGION den fredag den 1. oktober kl. 20, samt lørdag den 2. oktober og søndag den 3. oktober begge dage kl. 14.

Har man lyst til spisning før forestillingen, kan det bestilles på MAGIONS hjemmeside.

Billetter koster 150 kr. for voksne og 75 kr. for børn under 13.

De kan allerede nu købes på https://place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM4082 og fra 14. september også via  http://www.gas-grindsted.dk

 Hvem spiller med i forestillingen?

  • Oliver Twist spillet af Emil Reiff Brunsborg
  • Lederen af fattighuset Mrs. Corney (Hanne Møbjerg Andersen) og inspektøren Mr. Bumble (Brian Andersen). De bliver gift i løbet af forestillingen – det er de også i virkelighedens verden.
  • Bumble, der tager fat i ørene på Oliver
  • Fagin – der som hæler og leder at en børne-lommetyvebande tager imod Oliver. Fagin spilles af Mogens Hargaard.
  • Et opgør mellem Fagin og psykopaten Sykes, som spilles af Niels Lind Brunsborg.

Oliver og Fagin – PR-Foto

Fagin og Sykes – PR-Foto

Corney og Bumble – PR-Foto