Per Hansen skal løbe 1001 km + 24000 højdemeter fra a til b i løbet af 13.5 døgn

Per Hansen - Foto: René Lind Gammelmark

Per Hansen har prøvet at løbe mange kilometer før.

I September 2019 deltog han i Goldsteig Ultrarace som den eneste dansker. Der var 32 tilmeldte og 12 der gennemførte den lange rute på 661 km og 19000 højdemeter. Per Hansen bor i Grindsted sammen med kæresten Sally. Denne gang er ruten 340 km længere.

Turen starter søndag den 12. september 2021 kl. 09.00 i den sydtyske by Bayerish Eisenstein, der har grænse op til Tjekkiet. De seneste halvanden år har Per trænet til denne tur, for sidste år blev løbet udskudt på grund af Corona, men træningen har Per fortsat med og deltaget i bl.a..løb i Rebild Bakker, Silkeborg (Julsø Rundt) og flere andre ruter som jeg selv har lavet. Det kan kun lade sig gøre ved at have en god kæreste, der giver mig tid til det.

Løber med 6,5 kilo på ryggen
Per skal løbe med en rygsæk der vejer 6,5 kg, og her har han nødudstyr, renseudstyr for at få vand nok, vintertøj til om natten hvor der kan temperaturen kan falde til minus 2 grader, ligesom regntøj og mad også er med i rygsækken.
Har tre par Hoka Bondi 7 sko med på turen, der ligger i depoter i tasker, som dem der står for løbet bringer fra depot til depot. 

Torsdag aften var Netavisen Grindsted på besøg hos Per Hansen, der fortalte om turen, der egentlig var planlagt til at skulle gå ind i både Østrig og Tjekkiet, men på grund af Corona blev ruten lagt om så det kun er i Tyskland. Megarace 1001 foregår. Ruten skal gennemføres på maksimalt 13,5 døgn, og Per fortæller at han er glad bare han kan gennemføre løbet indenfor den angivne tid, hvilket svarer til 324 timer. Man løber hele tiden, også om natten, jeg sover lidt og har soveposen med som jeg bare ruller ud og sover i skoven.

Per Hansen og hunden Mille – Foto: René Lind Gammelmark

Per Hansen og hunden Mille foran noget af alt det der skal med på turen – Foto: René Lind Gammelmark

Sover en smule undervejs
Sidste gang jeg var afsted havde jeg en følgebil med (min kæreste Sally), men denne gang er det kun den sidste uge hun er med, for hun kommer ned den 20. september, så de første 8 dage skal jeg klar mig selv.

Da jeg deltog i Goldsteig Ultrarace fik jeg sammenlagt 6 timers søvn på de 8 døgn. Det er også svært at fungere, man ser syner og alt muligt når man løber i skoven om natten, 

Her ikke været skadet i halvanden år
På grund af min træning har jeg ikke været skadet de sidste halvanden år, i sommerferien havde jeg tre ugers ferie, hvor jeg løb 2 gange om dagen i alt 500 km. Jeg har fundet ud af en teknik hvor jeg selv kan massere mine ben, ligesom jeg også laver styrketræning et par gange om ugen.  Det betyder også at man løber i nogle gode sko. Vabler betyder ikke noget, jeg tænker ikke så meget på det gør ondt, for jeg er meget koncentreret og fokuserer på at gennemføre løbet. 

Per Hansen – Foto: René Lind Gammelmark

Det er en fed oplevelse at deltage 
Det er en oplevelse ikke alle får lov at få, at man udfordrer sin egen grænse, man lærer sig selv vanvittig godt at kende på denne måde, det er fedt at møde grænsen og se hvad er der ovre på den anden side. Jeg kan godt lide at prøve mig selv af og komme ud af comfort-zonen.

Regner ikke med at deltage i Sydbank løbet
Selv om Per er medlem af løbeklubben i Grindsted(Grindsted Motion), regner han ikke med at deltage i Sydbank løbet, der foregår i weekenden efter Per kommer hjem fra Tyskland, så her har han nok brug for lidt ro for at samle kræfter igen.

Du kan følge Per på hans tur her: MEGARACE 2021 – Legends Tracking

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.