Ny udstilling i Galleri Sam: Færøske Brødre – maleren – billedhuggeren og grafikeren

Galleri Sam - PR-Foto

De færøske brødre Torbjørn, Hans Pauli og Marius Olsen udstiller på Galleri Sam fra den 18. september 2021 til den 24. oktober 2021.

Der er fernisering hos Galleri Sam på Grenevej 23, 7190 Billund fredag den 18. september 2021 fra kl. 14 til 17, og efter ferniseringen er udstillingen åben hver fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 til 17, til og med lørdag den 24. oktober 2021, og alle er velkomne skriver Karin Pedersen i en pressemeddelelse.

Torbjørn Olsen (f. 1956 i Tórshavn, Færøerne).
Uddannet i København på Robert Askou-Jensens tegneskole på Glyptoteket 1972-74.

Torbjørn Olsen

Torbjørn fortæller:
”Jeg er født i den lille storby Tórshavn – og her bor og arbejder jeg. Her hvor stormene iler hele tiden og alting hvirvler rundt omkring dig – huse, mennesker, dyr, træer, biler og både. Det både regner og sner – alt er sort og gråt. Lige pludselig er her stille, alt bliver tyst – så tyst at du kan høre en knappenål falde til
jorden – og de prægtigste farver lyser frem og fuglene synger igen.”

Torbjørn dyrker portrætmaleriet – hvor han viser evnen til indlevelse og karakterisering. Han er også kendt for at male landskaber og bymiljøer samt for udsmykning af en række kirker.

Torbjørn Olsen har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer samt i en lang række private og offentlige
samlinger i Norden. Torbjørn Olsen modtog Færøernes kulturpris i 2014.

Værk af Torbjørn Olsen

Værk af Torbjørn Olsen

 

Hans Pauli Olsen (f. 1957 i Tórshavn, Færøerne).
Han er uddannet i København på Robert Askou- Jensens tegneskole, Glyptoteket 1976-78 og på Kunstakademiets billedhuggerskole hos Villy Ørskov og Bjørn Nørgaard 1979-87. Hans Pauli Olsen er medlem af Akademiets Kunstnersamfund.

Hans Pauli Olsen

Hans Pauli Olsen fortæller om sine skulpturer og det at skabe disse:
”Mine skulpturer orienterer sig mod den klassiske skulpturarv og mod den nye engelske skulptur, hvor den kropslige og sanselige dimension er i fokus. Jeg modellerer mine skulpturer op i overensstemmelse med den klassiske teknik, hvor skulpturen vokser frem inde fra kernen og udefter. Med håndens spor gennem
leret, håndens aftryk i materialet, dannes en ekspressiv og levende overflade. Jeg har altid været optaget af forholdet mellem realitet og ir-realitet. Mellem det faktiske værende og billedet som blot kunne være en luftspejling, et optisk bedrag. Jeg vil skabe skulpturer af det imaginære. Give form til skygger og spejlinger,
perspektiviske forskydninger og spor efter nærvær.”

Hans skulpturer står på adskillige offentlige og private pladser, institutioner og virksomheder i mange lande.

Hans Pauli Olsen er endvidere meget kendt for at tegne – croquis og landskaber.

Brødre – af Hans Pauli Olsen

Hjørdis og Femja – af Hans Pauli Olsen

af Hans Pauli Olsen

Hans Pauli Olsen -Croquis

Hans Pauli Olsen -Croquis

Marius Olsen (f. 1963 i Tórshavn, Færøerne).
Uddannet på Den Nordiske Kunstskole, Kokkola, Finland 1986-87, Hovedskous Målarskola, Göteborg 1988-89 og Konsthögskolan/Umeå University, Umeå,
Sverige (grafiklinien hos Steffan Kihlgren) 1990-92. Marius har undervist på Kunstskolerne i Nuuk, Grønland 2002 samt på Kunstskolen i Tórshavn adskillige gange i 2000’erne.

Marius Olsen

Marius er velbevandret i alle grafiske teknikker, og han eksperimenterer med de grafiske udtryksmidler, kombinerer teknikker, for eksempel ætsning og silketryk, linoleumssnit og radering. I dag arbejder Marius meget med stentryk.

Marius har udstillet og er repræsenteret med værker på kunstmuseer og i en række private samlinger i hele Norden.

Marius Olsen – Litografi

Marius Olsen – Litografi

Marius Olsen – Litografi