Billund Y’s Men’s Club holder sit sidste loppemarked – ”En epoke er slut.”

Fra venstre: Knud Sørensen, Bent Hansen , Arne Søndergaard og længst til højre Jens Pradsgaard - Foto: Privatfoto

På lørdag er de 3 haller i Billund Fritidscenter igen  fyldt med lopper til bristepunktet, og det skyldes bl. a,  at sidste års loppemarked måtte aflyses på grund af Corona, og de indsamlede effekter skal gerne sælges i år sammen med alle de lopper som er indsamlet gennem de sidste måneder. 

Det er altid festlig når vi holder loppemarked, der kommer rigtig mange mennesker som holder af selve miljøet  om at handle, og forsøger at prutte prisen lidt ned.  Det hører nu engang med til et godt loppemarked, og handlen lykkes som regel med lidt gensidig øjenkontakt og smil på læben.

Vi oplever, at rigtig mange mennesker kommer en time før, for på den måde at komme allerførst i køen, og de ved nøjagtig hvad de skal gå efter.

Medlemmerne i Billund Y’s Men’s Club går i disse dage med en lidt sær mavefornemmelse, og det skyldes at loppemarkedet 2021 bliver det sidste loppemarked, som klubben holder.

Der har været store overvejelser omkring loppemarkedet, for det har jo været et stort projekt for klubben, som siden 1978 har stået for afviklingen af et loppemarked med et stort udvalg af lopper, Men vi må desværre erkende at det fysiske arbejde med at tømme container op til 3 gange om ugen, og efterfølgende sortering samt det at få selve loppemarkedet afviklet er for stor en opgave.

Det skyldes at klubbens medlemmer bliver ældre, og dermed skal vi have endnu flere frivillige hænder fra mange forskellige foreninger, og det kniber det også med, for mange af dem er jo også engagerede på andre fronter indenfor det frivillige forenings arbejde.

Loppemarkedet startede i 1978 hos Poul Sørensen, Billund bilcenter på Vejlevej, og i 1999 rykkede vi ind i Billund Fritidscenter, hvor det er holdt siden, og været et tilløbsstykke gennem alle årene.

Når man fra klubbens side ser tilbage, så er det jo med glæde over den store opbakning der har været gennem årene, og de midler som er indsamlet har gjort en stor forskel  indenfor det sociale, humanitære og det kirkelige arbejde.  Det er både lokal, national og international.

Klubben har stadig vores minigolf anlæg på Hølvej, som er et godt pengerejsningsprojekt, og på den måde kan Billund Y’s Men’s Club fortsætte med at støtte mange gode projekter.

Vi håber mange vil møde op på lørdag i Billund Fritidscenter, og være med til at gøre det sidste loppemarked til en festlig dag skriver Kristian Hansen i en pressemeddelelse.