Mindeord over Per Langvad, tidligere formand for Grindsted Menighedsråd

MindeordFoto: Pixabay

Lone Ovesen har på vegne af Grindsted Menighedsråd skrevet nedenstående mindeord over Per Langvad

I 31 år var Per Langvad medlem af Grindsted Menighedsråd, heraf 19 år som formand. Per var en meget engageret formand, der arbejdede seriøst og samvittighedsfuldt. Næsten dagligt cyklede Per forbi kirkehuset på vej hjem fra sit arbejde på kommunen, og på den måde havde Per et godt indblik i, hvordan medarbejderne havde det, og Per kunne samtidig løse sine formandsopgaver med den ledende kordegn, som han havde et rigtig godt samarbejde med.

Tiden som formand i menighedsrådet var ikke altid lige nem. Der var svære perioder i menighedsrådsarbejdet pga. de forskellige kirkelige holdninger, hvilket var opslidende, og skuffelsen omkring manglende opbakning til klokkespillet gjorde, at Per stoppede som formand og i menighedsrådet.

Selvom Per stoppede i menighedsrådet, blev der arbejdet videre med de visioner, som allerede var fremme, da Per var formand. Her kan fx nævnes udvidelse af kirkehuset, fritlæggelse af kirken samt klokkespillet.

Per slap dog heller ikke menighedsrådsarbejdet helt. Han blev en vellidt samarbejdspartner og rådgiver. Da et nyt Klokkespilsudvalg blev nedsat, stod Per stand-by og deltog gerne i møder for at hjælpe udvalget videre. Heldigvis bliver klokkespillet forhåbentlig en realitet inden kirkens 100 års jubilæum, og så vil vi mindes Per, som den entusiastiske fortaler for klokkespillet, og manden der var med til at gøre det første forarbejde, der skulle sikre et klokkespil af både god kvalitet og stort format – Nordeuropas største.

Noget som Per sikkert vil mindes med stolthed som formand er bygningen af kirkehuset, udsmykningen i kirken af Stig Weye og etableringen af regnskabskontoret, der servicerer alle menighedsrådene i kommunen.

Trods sin gigt formåede Per alligevel at bruge sine hænder, som den handy-mand han var. Når højskolebøgerne findes frem i kirkehuset, så køres den massive træreol frem, som Per selv byggede. Reolen er et smukt håndværk skabt af et fantastisk og alsidigt menneske med mange kompetencer.

Per kunne dog fremstå som en alvorlig mand, men han havde også let til smil. Dette kom frem, når han med glæde fortalte om sin familie. Per var et rigtigt familie menneske, og han var meget stolt og glad for Maren, sine børn og børnebørn.

Vore tanker og ønsker om alt godt går til Maren og hele familien i denne sorgens stund.