Se de mange billeder: Legeplads indviet med snoreklip, lagkage og kaffe samt sodavand

Foto: René Lind Gammelmark

Filskovs nye legeplads er nu indviet.

Søndag fra kl. 14.30 til 16.30 blev invdielsen foretaget. Kl. 14.30 holdt Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune tale.

I talen sagde han:

I dag indvier vi officielt Filskovs nye legeplads. Det er en dag jeg har glæde mig meget til. Både fordi jeg synes, at den nye legeplads er blevet superflot, og fodi den er blevet skabt sammen med jer borgere her i Filskov.

Hvordan man med ét ord beskrive et godt område ?  Det er ikke nødvendigvist nemt, men den opgave satte vi 6. og 7. klasse på Filskov Friskole på, da vi holdt en workshop med dem for at få deres perspektiver på, hvad der skulle være i det nye område.

Det var starten på den rejse, vi sammen har været på, for at finde frem til det område der er bedst for jer.

En svævebane stod meget højt på listen over ønsker fra 6. og 7. klasse. Både for at få fællesskab og hygge, men også for at tilføje et element af konkurrence.

De ønskede også at bevare beachvolley-banen, og udkigstårnet i skoven er også et ønske fra dem.

Dagplejerne ønskede noget for de små, ved madpakkehuset, men væk fra søen. Derfor er der små gynger, et lille legetårn og sandkasse der ovre.

Vi har også holdt et borgermøde og været i dialog med Kontaktudvalget.

Samlet set har mere end 50 borgere her i Filskov kommet med synspunkter til den nye legeplads. Det er altså jeres ønsker, der danner grundlag for legepladsen.
Det er jeg stolt af, for det er en klar vision i Billund Kommune, at vi samskaber – altså finder på løsninger sammen med borgerne.

Den nye legeplads har kostet ca. en million kroner, og den er en udløber af byrådets nye strategi for legepladser. Det er vores ambition at reducere de mange ensartede legepladser rundt omkring til færre, bedre og mere varierede legepladser, hvor både børn og voksne kan mødes i legefællesskaber.

Vores fokus på at skabe spændende og legende områder til børn, er en del af visionen Børnenes Hovedstad. Visionen skal være til gavn for alle i hele kommunen. Uanset om man er barn i Filskov eller Billund. Derfor er jeg også rigtig glad  for, at vi i dag indvier et området, som jeg har hørt at i også er glade for.

Det her er et sted, hvor man både kan være aktiv, hænge ud, spille, lege og hygge. Så i dag markerer vi begyndelsen på alt det liv og alle de smit, området kommer til at danne ramme for. Jeg håber, i får en masse gode oplevelser netop her.

Så vil jeg slutte af med at sige tak til alle jer, der har været en del af at skabe det her dejlige område. Både dagplejere, skoleelever, forældre og andre lokale. Jeg ved, at vores ansatte i forvaltningen er imponerede over, hvor gode i har været til at gøre det her til både en god rejse og et vældigt godt resultat.

Tillykke med jeres nye legeplads, og tak for ordet sluttede Per Nyhus sin tale af med.

 

Der var mødt rigtig mange op for at være med til at indvie den flotte og store legeplads midt i Filskov. Legepladsen er taget godt i mod og er i brug.

Klik på de mange billeder der er i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse.