Samarbejde om genoprettelse efter COVID-19

Anne-Birgitte Albrechtsen - PR-Foto: LEGO Fonden

På dagens Global Citizen Live-event, offentliggjorde  LEGO Fonden en ny donation på 150 mio.US Dollars til hjælp til børn og familier, som er påvirkede af COVID-19-pandemien verden over.

COVID-19 belaster ikke kun skrøbelige sundhedssystemer, der mangler ressourcer. Også den måde, børn får adgang til uddannelse på, den måde, deres familier tjener en indtægt til at dække deres behov på, og hvor trygge de kan føle sig i deres hjem, lokalmiljø og land, er under angreb. Det er en krise, der handler om børns rettigheder skriver LEGO Fonden i en pressemeddelelse.

Omtrent halvdelen af LEGO Fondens bidrag (70 mio. US Dollars) til UNICEF går derfor til at støtte adgang til livsvigtige vacciner og medicinsk udstyr, som kommer forældre, lærere og omsorgspersoner i sårbare miljøer verden over til gode. De resterende 80 mio.US Dollars går til LEGO Fondens mange samarbejdspartnere, herunder BRAC, som arbejder med børn og fremskynder den igangværende genoprettelse af følgerne af COVID-19. Midlerne kommer i tillæg til en donation på 50 mio. US Dollars, som blev offentliggjort i marts 2020 kort efter, at pandemien første gang tvang millioner af børn verden over væk fra deres vante læringsmiljøer.

“COVID-19-pandemien har vendt op og ned på – og i mange tilfælde været ødelæggende for – livet for millioner af børn i hele verden. Det er vores ansvar at investere i børnene og sikre, at de fortsat har adgang til uddannelse og til at udvikle de evner, der er afgørende for at de kan klare sig i en verden, der er i konstant forandring,” siger Thomas Kirk Kristiansen, bestyrelsesformand, LEGO Fonden og 4. generations LEGO-ejer. “Vi håber, at andre også vil prioritere investeringer i børnene højt. Hvis ikke vi alle investerer noget nu, risikerer vi at børnenes udvikling forsinkes, og det vil påvirke os alle i mange generationer.”

 “Vi står ved et skæringspunkt for uddannelsessystemer overalt. Denne donation bygger på LEGO Fondens kerneværdier: kreative løsninger på vanskelige udfordringer, omsorg for børn og de lokalsamfund, de lever i, samt samarbejde om at tage hånd om de udfordringer, og muligheder, som COVID-19-pandemien har givet os,” sagde Anne-Birgitte Albrectsen, administrerende direktør, LEGO Fonden. “Sammen skal vi kaste os ud i læring via leg og skabe en fremtid, der fremmer inkluderende uddannelse, livslange læringsmuligheder for alle børn, hvor holistiske kompetencer og innovation er centrale faktorer. Vi appellerer til den private sektor, velgørenhedsorganisationer, regeringer og andre donorer om at bidrage generøst til den globale COVID-19-genoprettelse. Ingen kan føle sig sikker, før alle er i sikkerhed.”  

COVID-19 har truet med at sætte årtiers fremskridt inden for uddannelse over styr. 90% af verdens børn har fået afbrudt deres uddannelse pga. COVID-19. Og mens børnenes “tabte læring” i stort omfang er blevet rapporteret – pga. skolelukninger, mangel på adgang til læring og COVID-19-restriktioner – så er det fulde omfang af effekten stadig ukendt. Når vi samarbejder i denne kritiske fase af genoprettelse, kan vi sammen sikre, at næste generation ikke går glip af holistisk udvikling.

“COVID-19-pandemien er gået hårdt ud over børnene, og i særdeleshed de mere sårbare børn. De har ikke kunnet gå i skole eller være sammen med deres venner, de er blevet tvunget ud i arbejde og børneægteskaber, og deres familier er blevet skubbet dybere ud i fattigdom,” fortalte Henrietta Fore, UNICEF Executive Director. “Dette er en global krise, og det kræver handling fra os alle: regeringer, internationale organisationer, virksomheder og enkeltpersoner. Vi takker LEGO Fonden for det generøse bidrag. Donationen hjælper os med at levere vigtige vacciner, der hvor behovet er størst, og bringer os tættere på at opnå vacciner til alle, så vi kan få vores liv – og vores økonomi – tilbage på sporet.”   

“Vi glæder os over at kunne fortsætte vores Play Lab-partnerskab med LEGO Fonden, så vi kan give digitale læringsoplevelser via leg til børn og deres familier, mens vi forsøger at komme igennem pandemien. Midlerne sikrer, at vi fortsat kan øge vores rækkevidde, og understøtter et større fokus på udviklingen i den tidlige barndom samt forbedring af den mentale sundhed for børn og deres omsorgspersoner i Bangladesh, Tanzania og Uganda,” sagde Erum Mariam, Executive Director of BRAC Institute of Educational Development, BRAC University

 

Om LEGO Fonden

LEGO Fondens mål er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden – en mission, som deles med LEGO Koncernen. LEGO Fonden ønsker at skabe en fremtid, hvor læring gennem leg hjælper børn til at være kreative, engagerede og at kunne lære hele livet igennem. Fondens arbejde handler om at sætte fokus på legens vigtighed for børns udvikling og gentænke rammerne for læring. I samarbejde med førende eksperter, indflydelsesrige aktører, undervisere og forældre vil LEGO Fonden udstyre, inspirere og aktivere forkæmpere for leg. www.LEGOfoundation.com

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon