Foredrag om kvindeskæbner i Danmark

Journalist og foredragsholder Henning Frandsen - Foto: Kim Rune

Min farmor og de andre faldne kvinder

Mandag den 4. oktober fra kl. 19.00 til 20.30 afholder MAGION Biblioteket et foredrag i Café mødelokalet med Henning Frandsen der er historiker og journalist.

Historiker og journalist Henning Frandsen, fortæller i dette spændende foredrag om ”Min farmor og de andre faldne kvinder”

Den 8. maj 1904 føder Henning Frandsens farmor, Ane Marie Kristine Jacobine Sørensen, 23 år gammel, en sund og velskabt datter, som får navnet Lise. Det var en stor skam, for Ane er ikke gift med barnets far og bliver det heller ikke. Hun overlader derfor datteren til sin mor og flytter langt væk fra Dronninglund, hvor hun er vokset op.

I Aarhus møder Ane murersvend Søren Frandsen, som hun gifter sig med i 1909. På intet tidspunkt fortæller hun sin mand om datteren, som når hun besøger dem går for at være en niece. Hun tier også over for de fem fællesbørn, som først får sandheden at vide, da deres far, som den længstlevende dør i 1956. Ikke desto mindre må man sige, at Henning Frandsens farmor får et godt og langt liv. 

Sådan gik det langt fra alle kvinder, som dengang fik børn uden for ægteskabet. Foredraget tager med udgangspunkt i Henning Frandsens farmor fat om ”De faldne kvinder”, og hvad der gjorde, at forholdene ændrede sig for dem skriver MAGION Biblioteket i en pressemeddelelse.
 
MAGION biblioteket, Cafemødelokalet –mandag den. 4. oktober kl. 19.00-20.30 

Billetter koster 50. kr og kan købes på billundbib.dk