Kontakt til almen praksis er igen som det plejer – men husk mundbind

Foto: Pixabay.com

Patienter med luftvejssymptomer kan ses som vanligt i almen praksis. Dog skal alle patienter fortsat anvende mundbind i venteværelset og der skal fortsat være fokus på at forebygge smittespredning, herunder at lade sig teste for COVID-19, hvis man har mistanke om smitte. Vejledning til almen praksis om håndtering af patienter med luftvejssymptomer er opdateret og skal nu implementeres landet over

I efteråret og vinteren forventer Sundhedsstyrelsen, at flere patienter ringer til deres egen læge på grund af symptomer som feber og luftvejssymptomer. Symptomerne kan stamme fra COVID-19, men de kan også stamme fra andre luftvejsinfektioner, som influenza eller RS-virus. Der bliver også typisk indlagt flere patienter med svære og behandlingskrævende luftvejsinfektioner på sygehusene i vinterperioden. 

For at normalisere adgang til almen praksis mest muligt har Sundhedsstyrelsen opdateret vejledningen til almen praksis om håndtering af patienter med luftvejssymptomer da det oftest er i almen praksis patienterne henvender sig først, når de bliver syge med luftvejssymptomer. Opdateringen betyder, at patienterne i vidt muligt omfang igen kan blive set hos egen læge samtidig med, at der er fokus på at forebygges smitte i venteværelset

”Når de praktiserende læger modtager patienter med luftvejssymptomer, er det samtidig vigtigt at forebygge smitte i venteværelset. Derfor skal alle patienter stadig bruge mundbind i venteværelset, og patienter med luftvejssymptomer skal desuden så vidt muligt holdes adskilt fra andre patienter”, siger Bolette Søborg.

Retningslinjen om håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet er også opdateret. I opdateringen er der fokus på en normalisering af sundhedsvæsenet, da den høje vaccinationstilslutning i befolkningen gør, at sundhedsvæsenet kan komme tilbage til en mere normal hverdag, selv om der fortsat skal være opmærksomhed på COVID-19 og at forebygge smittespredning.

Personer i øget risiko kan også i højere grad vende tilbage til deres normale hverdag og arbejdsliv. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke længere en generel omplacering af personer i øget risiko, herunder gravide i sundheds-, social- og ældresektoren samt i dagtilbud med 0-6 årige børn. Det kan der læses mere om i en opdateret pjece Gode råd til dig der er i øget risiko. 

DSAM (Dansk Selskab for Almen Medicin) og PLO (Praktiserende Lægers Organisation) har rådgivet Sundhedsstyrelsen om opdateringen af vejledningen til almen praksis skriver Sundhedsstyrelsen i en presssemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon