Månedens bøger på bibliotekerne i Billund og Vorbasse

I oktober har vi på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre gode bøger klar som månedens bøger.

Livet af Maren Uthaug

I denne måned har vi noget så utraditionelt som en tegneserie med som månedens bog. Det er en samling af Marens Uthaugs dejlige striber. Denne fantastiske lille filosofiske bog er en del af en serie af hendes striber på højkant. I denne, Livet, tager Uthaug fat i hverdagens trummerum med kærlighed, veninder, parforhold og børn.

Bogen kan læses af alle også dem, der ikke normalt læser tegneserier.

Maren Uthaugs tegneserier er fulde af selvironi og humor, og ligger læsemæssigt et stykke fra hendes noget mørkere romaner såsom ”Hvor der er fugle” og ”Sådan blev det”. Der er dog stadig den samme dybde i tegneserierne, som vi kender fra romanerne.

 

Barndom på landet af Helle Juhl

Denne bog er indbydende og hyggelig at læse for enhver, men er man født på landet og ude over den første ungdom, er den lige i øjet. Ti forskellige personer har bidraget med billeder og erindringer. Nogle er helt anonyme og nogle mere eller mindre kendte, som Carsten Knudsen fra de Nattergale, der som bekendt er født og opvokset her på egnen. Der er masser af scener fra skolen og fra landbrugsarbejdet året rundt. Vi er tilbage i 1950’erne og 60’erne, inden mekaniseringen var ført igennem på landet. Bente Scavenius, opvokset på et gods på Møn, fortæller om sit anderledes liv, hvor børnene alligevel havde meget frihed til at løbe rundt på egen hånd i have og skov.

 

Grydeklar: godnathistorier der får børn til at smile i søvne

Grydeklar er en samling godnathistorier skrevet af en række af vores bedste børnebogsforfattere. Alle historierne er af den slags, der får børn til at grine, men samtidig gemmer der sig en lille morale i dem alle. Fx handler bogens første historie ”Drengen med verdens største røv” om at det er helt ok at være anderledes, men det er absolut ikke ok at drille med det. Historierne har en rigtig god længde til oplæsning, så man lige kan tage en historie inden sengetid.

Bogen henvender sig til de 4-8 årige.