Billund tænder lys og støtter Knæk Cancer!

Foto: René Lind Gammelmark

Når mørket falder på, tænder vi lys og står sammen om at støtte Knæk Cancer den 30. oktober.

Knæk Cancer er en ambitiøs overskrift. Men det er ikke desto mindre det mål, TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har sat sig. Ikke alene, men sammen med danskerne, for kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats.

Knæk Cancer – Tænd et Lys er en lysceremoni der arrangeres af Stafet For Livet i Billund Kommune, og der er virkelig noget at glæde sig til. Efter at vi for første gang i 2020 afholdte et tænd et lys arrangement er det nu blevet til en tradition, og at vi så ydermere denne gang er blevet udvalgt til at være årets Tænd et lys by, og med livesending til KNÆK CANCER showet i TV2, gør det hele endnu mere oplagt at deltage i for alle i Billund og omegn. Der bliver to live sendinger til TV2, og den sidste er ved 1-minuts stilhed, som afholdes sammen med hele Danmark og gæsterne i TV studiet.

Det hele foregår på Byens Plads, og med stor opbakning fra både LEGO House og Billund Handelsforening tegner det til at blive en rigtig dejlig dag og aften, hvor vi sammen kan sætte Billund og Knæk Cancer på landkortet.

 

Det hele starter kl. 15, hvor LEGOLAND Billund Garden med deres flotte musik skyder det hele i gang, og derefter vil der være masser af aktiviteter dagen igennem. De mange kunstnere, der optræder fra scenen omfatter Dr. Django and his Nurses, Billund Kulturskoles talentlinje, Mario Casas og 4 unge jazzmusikere fra garden og de optræder alle uden vederlag i den gode sags tjeneste.

Derudover er der også aktiviteter i børneteltet, hvor man kan møde tryllekunstneren Jørgen Johansen, stenmaleren Britta Trebbien og ansigtsmalerne fra Sminketeatret, kendt fra Legoland, så vi håber på at rigtig mange børn og barnlige sjæle møder op og får en god oplevelse!

Højdepunktet på dagen er naturligvis den særlige oplevelse at være med til lysceremonien, hvor alle lysposerne bliver opstillet i den så kendte KNÆK CANCER blomst formation. Lystaleren i år er Torben Klovborg Christiansen, og der bliver også deltagelse af Billund Pigekantori.

Lysceremonien er til støtte for dem der er ramt af kræft, og til minde om dem som vi har mistet.

Der vil være mulighed for at købe en lyspose til 50 kroner, hvorpå man kan skrive en personlig hilsen eller tegne en tegning. Har man ikke mulighed for at møde op på pladsen og købe en lyspose, så kan de købes online på hjemmesiden knaek.cancer.dk. Det kan man gøre uanset om man deltager i lysceremonien

eller ej. Der vil så være frivillige klar til at skrive din lyspose, så den kommer med til lysceremonien.

Og ellers kan man komme forbi Byens Plads fra kl. 15 og skrive sin egen lyspose.

Det kan også nævnes, at Billund Handelsforening støtter op om arrangementet KNÆK Cancer, og laver forskellige aktiviteter i ugen op til 30. oktober, og vi vil gøre hvad vi kan for at så mange som muligt vil deltage i dette flotte arrangement, som kan sætte Billund kommune på landkortet når det gælder Knæk Cancer, som det også er gældende for Stafet for livet, som nu har været afholdt siden 2014.

Vi vil appellere til både private borgere, virksomheder, foreninger, skoler/institutioner og andre om at tage del i denne aktivitet, som har det formål at stå sammen i kampen mod kræft!

– “Vi er stolte af at kunne afholde dette års lysceremoni i Billund. De fleste mennesker kommer på et tidspunkt i livet i berøring med kræft, og vi er glade for at kunne være med til at støtte op om den vigtige sag. Og ingen skal stå alene med kræft, og derfor afholder vi også Tænd et Lys, hvor vi kan stå sammen og holde om hinanden,” siger Niels Pedersen på vegne af styregruppen Stafet for livet, Billund.

 

Så en opfordring til alle i Billund og i hele Billund Kommune om at tage del i denne dag og aften, og at være med i det store fællesskab i kampen mod kræft, og at holde øje med dagspressen og Facebook hvor der kommer løbende informationer.

 

Vi glæder os rigtig meget til at dag og aften hvor vi sætter kampen mod kræft i højsædet! skriver Niels Pedersen i en pressemeddelelse på vegne af styregruppen.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon