Verdens største vindmølle bliver sent i aften kørt gennem Filskov

Fotoet her er taget den 27. februar hvor en anden stor vindmølletransport blev kørt gennem Filskov. - Arkivfoto: Privatfoto

Folk i og omkring Filskov har måske set at der er blevet klippet lidt i bevoksningen ind til Filskov. Det var der en rigtig god grund til, for Siemens Gamesa i Brande transporterer nemlig verdens største vindmølle (ind til videre) igennem Filskov.

Vindmøllen er delt op i tre enheder, og den første er navet, der er planlagt til at blive kørt fra Brande kl. 22 i aften, og man forventer den kommer til Filskov omkring 23.30 tiden, hvis ellers alt går som planlagt. 

Den største transport er Nacellen, der svarer til en tre-etagers penthouse lejlighed på 300m2 og vejer over 200 tons, den bliver kørt gennem Filskov søndag den 10. oktober. Den tredje og sidste del er generatoren, der er omkring 10 meter bred, bliver transporteret gennem Filskov tirsdag den 12. oktober.

I alle tre tilfælde, vil Amtsvejen i Filskov blive spærret i begge retninger, ligesom trafikken bliver holdt tilbage.

Fakta:
Det er en 14 MV prototype, med en rotordiameter på 222 meter. Totalhøjden på møllen er 252 meter. Møllen transporteres til Esbjerg Havn, hvorfra den sejles til Hanstholm og transporteres til sin placering i Østerild der ligger i Thy.