Har du en gospelsanger i maven ?

Foto: René Lind Gammelmark

Syng gospel lørdag den 30. oktober 2021 sammen med GOSPEL by Choice til åben kor dag fra kl. 10.30 til 16.00 i Frivilligcenter Billund, Nymarksvej 10 i Grindsted.

Dagen byder på tre workshops med koret og deres sange

  • 10.30 til 12.30
  • 12.30 til 14.00
  • 14.30 til 16.30

Man kan deltage i en eller flere workshops, som det lige passer i ens dagsprogram. Der bliver sunget, leget med rytmer og vi bevæger os til musikken, mens vi samtidig lærer noget af repertoiret til aftenens gospelgudstjeneste i Vestermarkskirken.

Deltagelse i workshop enkeltvis 40, – kr. pr. stk. – tilkøb aftensmad særskilt 45,- kr.  

Kaffe, te, og vand, samt frugt og kage indgår i programmet, men medbring selv frokosten.

Der er åben gospelgudstjeneste i Vestermarkskirken med GOSPEL by Choice kl. 19.00 til 21.00 på Nymarksvej 3 i Grindsted.

Aftenen byder på en meditativ gospelgudstjeneste med Gospel by Choice – med sange som workshoppens sangere nu kender og kan synge, klappe og danse med på. Alle er selvfølgelig velkomne.

Historien om GOSPEL by Choice
Erhardt Fisker er den af dem, der var med til at starte koret op, og han fortæller til Netavisen Grindsted om, hvordan koret blev til.

Det startede med Gospelkoret Room 4 Joy i 2000. Det er så for 3-4 år siden ændret til Gospel by Choice, for konceptet blev ændret samtidig med navneskiftet.
Tidligere kunne alle være med i gospelkoret. Da der var nogle af dem, der deltog, som ikke rigtig kunne synge, men mere var med for det sociale, så havde de, der gerne ville synge og blive bedre til at synge ikke de helt rigtige vilkår. Derfor ændrede vi konceptet og lavede det sådan at for at komme med i koret, skulle man til en optagelsesprøve. Ikke noget ”stort og vildt”, men en stemmeprøve og en rytmeprøve foran vores dirigent. Det er for at sikre, at man synger den rigtige stemme. Derved er der ikke en sopran, der synger alt eller omvendt. Man skal være i koret, hvor man ”hører til”. Der er stadig nogle af dem, der var med i starten, som er med endnu.

Man kan ikke synge og være sur
Erhardt Fisker fortæller, at man ikke kan synge og være sur. Vi skal have glæden og den energi, der er i gospelmusikken. Det er vigtigt, at vi for lov til at dele glæde og energi med hinanden og med andre, når vi er ude at synge. Samtidigt vil vi også gerne være et socialt kor, hvor vi har en slags omsorg for hinanden, hvilket vi prøver at have.

Vil gerne have flere medlemmer
På et tidspunkt var der 72 medlemmer, men i øjeblikket har koret kun omkring 25 medlemmer, fortæller Erhardt Fisker. 72 er for mange, for det giver problemer, når vi skal ud og give koncerter. Hvor kan du komme med 72 sangere? – det kan du ikke nogen steder. 25 medlemmer er i underkanten. Vi vil gerne være 30-35 deltagere. Så er der også plads til, at der en nogen, der er syge, eller af andre årsager ikke kan deltage.

Øver hver mandag aften
Vi øver hver mandag aften i Vestermarkskirken, hvor vi starter kl. 19 og øver en god time, hvorefter der er kaffepause. Her drøfter vi verdenssituationen, hvorefter vi fortsætter med at øve, indtil kl. 21.30. Det er dejligt. Selv om jeg har været mødt træt til gospel, er jeg aldrig kommet hjem efter gospel og været træt, konstaterer Erhardt Fisker. Man kan ikke regne med, at man kan gå i seng, når man kommer hjem fra gospel. Da har man for meget energi til bare at gå i seng. Det giver en masse glæder, og vi har det både hyggeligt og skægt sammen, når vi øver. Vi følger skolernes ferier, så vores pianist/dirigent også kan holde ferie.

Klik på billederne i galleriet under reklamen for at se dem i stor størrelse

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon