Ordblindeugen markeres hele året i Billund Kommune

Normalt er der i Billund Kommune fokus på ordblindhed i uge 40. I år kommer der fokus på ordblindhed hele året.

Man er ikke kun ordblind i dansk. Er man ordblind, har man ordblindevanskeligheder hele livet, hele året, i alle fag og i fritiden, når der spilles computer, handles, og når man er aktiv på de sociale medier.

I Billund Kommune har man derfor i år valgt at holde events om ordblindhed og muligheder i hele skoleåret 21/22 – og ikke kun i den i den internationale ordblindeuge, der løb af stablen i uge 40 skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Hen over året kommer der derfor til at foregå forskellige events, hvor alle er velkomne, og hvor der vil være fokus på: At ordblindhed ikke skal stoppe nogen drømme, at teknologien og kreativitet giver nye muligheder, og at elever med ordblindevanskeligheder kan blive motiveret for læsning og skrivning.

Eventsene bliver skiftevis holdt på kommunens grundskoler og rådhuset. Programmet, som også kan ses på billund.dk/ordblindeevents, byder på:

  • Torsdag den 14. oktober kl. 14.30-16 på BillundSkolen: Mød superbrugere af LæseSkriveTeknologi, og se hvordan de arbejder arbejder med AppWriter og scanning.
  • Onsdag den 17. november kl. 15-17 på Vestre Skole: Fokus på kendte ordblinde som Bill Gates, Githa Nørby, Thomas Blachmann, Bubber og mange flere. Man kan sagtens have STOR betydning, selvom man har ordblindevanskeligheder.
  • Mandag den 29. november kl. 15-16 i Børnenes Byrådssal på rådhuset i Grindsted: Hvordan kan telefonen hjælpe, når man er i læse-skrivevanskeligheder? Telefonen har vi ofte lige ved hånden – lær mulighederne at kende.
  • Mandag den 10. januar kl. 15.30-17.00 på Hejnsvig Skole: Få gode tips til hvordan du kan hjælpe dit barn med at blive en bedre læser
  • Uge 3 og 4 på Vorbasse Skole: Udstilling med film og podcast udarbejdet af ordblindenetværket. Vores elever vil i film og podcast fortælle om deres drømme om fremtiden.
  • Onsdag den 9. marts kl. 16-17 på Sdr. Omme Skole: Læsemesse med 4. klasserne. En messe med fokus på læsehygge, oplæsning, læsestrategier og forældrestøtte.
  • Mandag den 28. februar, 14. marts og 28. marts, alle dage kl. 15.30-16.45 på rådhuset i Grindsted: Forældrekursus i AppWriter.

Torsdag den 2. juni klokken 14.30-15.30 på Lynghedeskolen afd. Søndre: Formidling på mange og anderledes måder. Oplev Skoletubes mange muligheder og se elevernes mange produkter som fx video, billeder og tegneserier.