Vestjysk Bank og BEC gennemfører vellykket IT-sammenlægning

Foto: René Lind Gammelmark

I januar fusionerede Vestjysk Bank med Den Jyske Sparekasse, og siden har det været en stor opgave at planlægge sammenlægningen af de to bankers IT-systemer. I weekenden blev opgaven så fuldført med succes i et tæt samarbejde mellem Vestjysk Bank og datacentralen BEC.

Lettelsen er stor i Vestjysk Banks hovedkontor i Birk ovenpå weekendens store IT-konvertering. Siden januar har bankens medarbejdere og kunder været fordelt i to forskellige IT-systemer, og nu er de blevet samlet i ét hos datacentralen BEC.

– Siden fusionen har vi arbejdet målrettet på at blive én samlet organisation. IT-konverteringen har været en af de store sten på vejen, fordi det er en kompleks opgave, som involverer mange medarbejdere, både hos os og hos BEC. Derfor er det en ekstra stor glæde, at konverteringen nu er gennemført med succes. Det er meget tilfredsstillende, og jeg skylder alle en stor tak for indsatsen, siger adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen.

 

Kunderne har været tålmodige
I weekenden har 120 medarbejdere hos både Vestjysk Bank og BEC knoklet for at få systemerne til at smelte sammen. Det har især berørt kunderne fra tidligere Den Jyske Sparekasse, som blandt andet har måttet undvære net- og mobilbank i weekenden.

– Vi har gjort meget ud af at informere vores kunder om weekendens driftsforstyrrelser via netbank og e-Boks, og det er heldigvis ret begrænset, hvad vi har fået af kundehenvendelser på telefonen. Vores kunder har været tålmodige og haft forståelse for driftsforstyrrelserne, og det er vi naturligvis utrolig glade for, fortæller Jan Ulsø Madsen.

Alle kunder har nu fælles adgang til Vestjysk Banks netbank. Dog er det vigtigt, at kunderne i tidligere Den Jyske Sparekasse som det første godkender en ny netbank-aftale, når de logger ind i netbanken. Først herefter vil de få adgang til alle de kendte funktioner.

 

Stor tilfredshed hos BEC
Hos BEC er der også stor tilfredshed med weekendens IT-konvertering. Jesper Nielsen, administrerende direktør hos BEC, udtaler:

– Vi er glade og stolte over, at alt lykkedes uden væsentlige overraskelser. Det er en stor opgave at sammensmelte to bankers IT-systemer hen over en weekend, og vi har mange dedikerede medarbejdere at takke. Vi følger en omfattende drejebog, og vi har forberedt og testet i månedsvis for at sikre, at alt forløb med mindst muligt besvær for kunder og medarbejdere.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.