15 elever var i skolekøkkenet for at lære om kål

Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag formiddag var 15 elvever fra 5. klasse på Lynghedeskolens afdeling Søndre i Grindsted i skolekøkkenet, hvor deres lærer Gitte Madsen gav dem både terori og praksis.  Klassen er en af de 52 skoleklasser i Billund Kommune der sammen fra GoCook fra Coop eksperimenterede med den sunde og klimavenlige kål på skolerne. Der er afsat 4 lektioner til hver klasse, så de starter med teorien, hvorefter de går i gang med den praktiske del bagefter, for til sidst at smage på det de har lavet. Det var tydeligt at eleverne synes det var sjovt, og de kom også tit og spurgte Gitte til råds.

Gitte Madsen mener også man godt kan bruge materialet efterfølgende, for der er både noget omkring fordøjelses systemet i materialet – (kål prutter – hvilket er tegn på en sund mave der får kostfibre), så er der ph – der går kemi i det.

Gitte Madsen fortalte at man på skolen har mange års tradition for at være med i GoCook, (det er 15. år i træk GoCook afvikles) der altid er en succes med noget godt undervisningsmateriale. Mens Netavisen Grindsted var på besøg i skolekøkkenet var der nok at se til for Gitte Madsen. I år er det Kål der er på programmet i GoCook, og kål skaber “super helte”. Det er første dag Gitte bruger det nye undervisningsmateriale, så hun springer lidt ud på dybt vand og ved ikke på forhånd hvordan opskrifterne virker på børnene. Gitte fortæller at hun skal gentage den nogen gange, da der er mange klasser der er tilmeldt GoCook (1 udskolingsklasse samt 5. og 6. årgange).

Noget af det helt nye er aspargesbroccoli, der er lange som asparges og top som broccoli. Andre ingredienser er almindelig broccoli, løg, gulerødder, mel samt noget så traditionelt som gammeldags grønkål.

Det er kendte mennesker der står bag og har lavet materialet, kokken Gorm Wisweh og kagemanden Micki Cheng.

 

Klik på billederne i galleriet nederste i artiklen for at se dem i stor størrelse

 

Læs også 

Kål skal på skemaet hos 1.200 elever i Billund