Roklubben afslutter sæsonen med salg af både

Foto: Keld Toft

Søndag mødtes Grindsted Ro- og Kajakklub til standerstrygning i klubben på Vestre Boulevard. Efter fælles morgenmad i klubhuset blev der roet en sidste tur på søen i denne sæson.

Pokalerne for flest kilometer i kajak på søen gik til de to flittige medlemmer Olaf Nielsen og Ruth Mattrup med hhv. 1280 og 1279 km. Carsten M. Hansen havde roet flest kilometer på langtur uden for klubben, 261 km i alt.

 I robådene havde Ole Ostersen tilbagelagt 107 km, mens Lotte Goldschmidt nåede 65 km.

Robådene blev brugt en del mindre end kajakkerne i løbet af sæsonen. Det skyldes grøden i kanalen, der breder sig år for år. I år er det nået et niveau, hvor robådene må holde pause midt på sommeren, da det er umuligt at komme igennem kanalen og ud i søen. Resten af sæsonen forceres grøden med lige dele roteknik, råstyrke og tålmodighed.

På grund af de vanskelige forhold i kanalen er det ikke forsvarligt at optage nye medlemmer til roning i robådene. Det får nu den konsekvens, at roklubben sælger visse bådtyper, som er nærmest umulige at benytte i den tætte grøde.

Foto: Keld Toft

”Det er en ærgerlig udvikling”, mener formand for klubben Bjarke Vinbech, ”da klubben egentlig gerne vil stille med et godt søsportstilbud midt på heden.”. Der er dog stadig masser af initiativlyst i klubben, og en kommende aktivitet er en gentagelse af sidste års Lucia-optog rundt på søen med oplyste både skriver de i en pressemeddelelse.