Månedens bog på bibliotekerne i Grindsted og Sdr.Omme

Månedens bog på Billund Bibliotekerne

I november har vi på bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme tre gode bøger klar som månedens bøger.

Miss Island af Auður Ava Ólafsdóttir
Auður Ava Ólafsdóttir har skrevet endnu en lille pragtfuld roman. Hun har tidligere vundet Nordisk råds litteraturpris for romanen Ar, og Miss Island er helt på højde med den.

Miss Island foregår i 1960-erne i Reykjavik og vi følger den unge kvinde Hekla, der flytter til byen med en drøm om at blive forfatter. Men da kvinder som udgangspunkt ikke kunne blive forfattere på den tid, bliver hun mødt med skepticisme. Hekla er en smuk ung kvinde, og hun bliver i stedet opfordret til at stille op i en skønhedskonkurrence.

Miss Island er skrevet med den samme varme og humor som Auður Ava Ólafsdóttirs andre bøger, og bogen giver et helt fortryllende indblik i livet på Island i 60érne.

 

Det vi tænker på inden vi falder i søvn af Rasmus Barud Thomsen
Søvn er et emne, der fylder meget for mange af os. Dels at få børnene til at falde i søvn og dels at få sovet nok selv.

I denne bog fortæller en række kendte personer – bl.a. politikere og mediefolk – om deres søvnmønster, hvilke problemer de har med at sove, og hvordan de prøver at løse dem.

Indimellem er der fakta-afsnit med gode råd fra forfatteren, som selv er freelance-journalist. Det enkleste råd er at lade være med at kigge på en skærm, lige indtil man skal sove. Det mere komplicerede er at undgå at lade alle mulige bekymringer køre rundt i hovedet. Der er bestemt konstruktive råd, selv om de nok er lettere at give til andre end at følge selv. Bogen er ganske let at læse.

 

Hug og Nas – en historie om hulemænd af Alastair Chisholm og David Roberts
Hug og Nas er to hulemænd, der bor i hver deres hule. Men den ene har en større hule end den anden og sådan begynder en kamp om hele tiden af have det største, flotteste og bedste. Den ene får lagt vand ind i hulen, og så opfinder den anden ilden. Herefter opfinder de senge og møbler og endda biler. Hulerne bliver til huse, som igen bliver til slotte. Alle deres ting bliver stablet i to kæmpestore bunker. Men en dag begynder den ene bunke at vælte, og så skal de to hulemænd til at finde ud af hvad det er der betyder noget her i livet.

Hug og Nas er en rigtig sjov billedbog for de 3-7-årige.