Stor interesse for hjælp til mad og gaver: Nu åbner Blå Kors for ansøgninger om julehjælp

PR-Foto: Blå Kors

Økonom.

isk trængte børnefamilier har igen i år mulighed for at søge julehjælp hos en række organisationer. Blandt andet Blå Kors Danmark, som i 2020 modtog rekordmange ansøgninger og igen i år kan mærke en stor interesse for julehjælp allerede inden, der blev åbnet ansøgninger

For mange familier er julens hygge også lig med ekstra mange udgifter, og det kan være svært at få råd til, hvis pengene er små.

Hos Blå Kors Danmark uddeler man igen i år julehjælp til børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst. Den 1. november blev der åbnet for ansøgninger, og allerede i ugerne op til har der været mange besøgende på Blå Kors’ hjemmeside, som har søgt information om julehjælp:

“Det er overvældende, at så mange familier holder øje i så god tid. Det kan måske betyde, at vi igen i år vil modtage mange ansøgninger. Det er trist, at mange familier er så pressede,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse.

Hjælp til mad og gaver

I 2020 ansøgte 7.402 familier om julehjælp hos Blå Kors, mens ansøgertallet bare to år forinden var på 6.268 familier. 

Blå Kors’ julehjælp gives til familier med hjemmeboende børn under 18 år som en hjælp til gaver og julemad. Julehjælpen består af et gavekort til dagligvarer og et gavekort til Blå Kors’ genbrugsbutikker. 

Trængte familier har mulighed for at ansøge om julehjælp på blaakors.dk/jul

Ansøgningsfristen er den 25. november, hvorefter familierne vil få besked i starten af december om, hvorvidt de modtager julehjælp eller ej. 

Ansøgninger om julehjælp til Blå Kors Danmark:

  • 2020: 7.402 ansøgere
  • 2019: 7.173 ansøgere
  • 2018: 6.268 ansøgere
  • 2017: 6.277 ansøgere
  • 2016: 2.440 ansøgere
  • 2015: 1.200 ansøgere