Tamilere donerede 50.000 til Motorik – og kampsportscenter

Foto: Anette Sofia Svejstrup

Af Marianne Thorø

Hvis der er noget tamilerne – også i Billund kommune – kan stå sammen om, så er det at samle penge ind til gode formål. Og det kommer nu det nye kampsports- og motorikcenter ved MAGION til gode.

Ideen om at støtte indsamlingen til centret kom fra Tamilsk Hjemstavnsforening, der hurtigt tog affære og tog rundt til tamilere i Grindsted, Billund og Hejnsvig for at samle ind.

Foto: Anette Sofia Svejstrup

– Det var dem vi lige kendte og de vil i hvert fald gerne støtte det nye center ved MAGION – især fordi mange af dem har børn, der går til sport der, fortæller en af indsamlerne og initiativtager til indsamlingen, Jeyarajah Rasiah.

Forud for indsamlingen havde tamilerne fået at vide, at det ville være rigtig flot, hvis de kunne samle 15.-20.000 kroner ind – men det beløb slog tamilerne med længder.

Hele 50.000 kroner kom ind til centret – et beløb der næsten fejede benene væk under Sten Bang fra sponsorudvalget i GGIF Gymnastik – en forening, der om nogen får rigtig meget gavn af det nye center:

– Det er helt fantastisk at der er nogen der har valgt at sætte så mange ressourcer ind i det her. Det er så fantastisk! Den havde jeg ikke set komme. Det gør indtryk og det her kan vi andre lære noget af, siger Sten Bang med en dybfølt tak til det tamilske samfund i Billund kommune.

Hos nogle af de tamilske brugere af MAGION vækker de voksnes gavmildhed også stor glæde:
– Jeg synes det er dejligt med sådan en stor interesse fra vores forældre, fordi vi er mange der bruger meget tid herovre, sagde 17-årige Kishali Surendran, der selv spiller meget badminton.