Mandag den 29. november kl. 19.30 er der julekoncert i Billund Kirke

Holmens Kirke Vokalensemble og operasanger Jens-Christian Wandt Giver for 3. gang julekoncert i Billund Kirke.

Entre: 150,- kr. Billetsalg sker ved indgang eller via mobilpay nr. 86765 med anførsel af “Julekoncert” i tekstfeltet. Kvitteringen herfra fremvises ved indgangen.

Det musikalske fundament i Holmens Kirke er kirkens kor – Holmens Vokalensemble. DR kalder koret for Danmarks bedste kirkekor. 10 professionelle sangere – sangere som har hver deres solistiske karriere, men som alle dyrker den særlige disciplin at synge i et lille kor – et vokalensemble, hvor hver eneste stemme står meget klart i rummet skriver Billund Kirke i en pressemeddelelse.

Holmens Kirke & Christiansborg
Holmens Vokalensemble er også tilknyttet Christiansborg Slotskirke. Derfor regner man også koret for en slags officielt kor i Danmark. De synger ved Kongehusets højtideligheder, Folketingets åbning, den officielle flagdag, Kirkeministerens julekoncert og en lang række begivenheder for det officielle Danmark.

Koret ledes af Jakob Lorentzen som tillige er 1. organist ved Holmens Kirke og Slotsorganist ved Christiansborg Slotskirke. Derudover er han en af Danmarks mest prisbelønnede komponister indenfor kirkemusikkens repertoire. Han har også komponeret flere værker til de Kongelige højtideligheder.

Jens-Christian Wandt
Som solist og konferencier medvirker tenoren Jens-Christian Wandt. Han har gennem mange år haft et tæt samarbejde med Holmens Kirke og Jakob Lorentzen. Han var også solist ved Prins Henriks bisættelse og er manden bag Verdensballetten der hver sommer turnerer i Danmark. Som operasanger har Jens-Christian Wandt sunget i både ind- & udland, på teatre og i koncertsale, på TV og også indspillet flere album. Han har modtaget en række priser og Dronning Margrethe har tildelt ham båe Dronning Ingrids Mindemedalje og Prins Henriks Mindemedalje.  

Kendt fra julekoncerten på TV Syd
 2010 sang Holmens Vokalensemble og Jens-Christian Wandt julen ind i Skagen Kirke. TV2 optog koncerten og har siden sendt den hvert år i december på TV2s regioner – bl.a. TV Syd. I 2010 udgav Holmens Vokalensemble sammen med Jens-Christian Wandt albummet ”Jul i Skagen”. Albummet er blevet solgt i over 5000 eksemplarer og er dermed et af de mest solgte klassiske julealbum i Danmark.

 

Julekoncert i Billund

Nu kommer Holmens Vokalensemble igen til Billund, når de for 3. gang –  i selskab med operasanger Jens-Christian Wandt, synger julen ind i Billlund Kirke. Programmet byder på en række af julens smukkeste melodier. Der bliver korsang, solistiske indslag og fællessang, – danske julesalmer, engelske christmas carols, franske julearier og meget mere – og koncerten slutter med at alle i kirken stående synger ”Dejlig er jorden”.

 

Jens-Christian Wandt udtaler:

”Jeg glæder mig altid til at skulle synge sammen med Holmens Vokalensemble. Det er nogle af Danmarks smukkeste stemmer, det er super professionelle sangere som hver har deres egen solistiske karriere. Samtidig elsker jeg julen og ikke mindst julens mange sange og salmer. Julens koncerter er hvert år noget særligt, men i år glæder jeg mig til at vi igen kan komme til Billund, efter et år fyldt med aflysninger. Det bliver en smuk og stemningsfuld julekoncert med de dejligste melodier, den helt rette indgang til julemåneden med alle dens herlige traditioner.”

 

Læs mere om forevisning af coronapas på www.grenesogn.dk.