Sådan kan du stemme trygt til valget

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Tirsdag den 16. november skal vi stemme til byråds- og regionsrådsvalget. Billund Kommune har igangsat flere tiltag, der skal sikre, at alle får et trygt valg i lyset af covid-19.

Der vil blive taget stort hensyn til, at alle kan stemme trygt og sikkert i lyset af covid-19 på valgstederne i Billund Kommune tirsdag den 16. november til byråds- og regionsrådsvalget.

På alle valgsteder, der er åbne klokken 08-20, bliver der sat håndsprit op ved både ind- og udgange, ligesom personalet på valgstederne sørger for hyppig udluftning, og sørger for at sikre et godt flow på valgstedet for så vidt muligt at undgå kø.

Billund Kommune opfordrer borgerne til at stemme i de perioder, hvor der traditionelt set ikke er mange, som stemmer. Det er især i perioden klokken 8-15, at der er god plads, og igen klokken 19-20.

Man må som vælger gerne benytte mundbind på valgstedet, men der er ikke noget krav til at bære mundbind, ligesom der ikke er krav om at vise coronapas.

Er man mest tryg ved det, må man gerne medbringe eget skriveredskab. Det skal være en kuglepen i rød, blå, sort eller grøn farve eller en blyant.

Afstemning udenfor for visse grupper

For visse grupper af borgere er der mulighed for at stemme udenfor.

Det er borgere, som er smittet med covid-19 eller er i øget risiko, samt borgere som på grund af manglende førlighed eller svagelighed ikke kan bevæge sig ind i lokalet. Man skal være omfattet af ovenstående for at kunne stemme udenfor.

Der vil blive opsat skilte ved hvert valgsted med et telefonnummer, som man kan ringe til for at få kontakt til en valgsekretær, som sørger for, at man kan stemme udenfor