Grindsteds handel dengang og nu fortalt i ny bog

Forsiden af bogen er fremstillet Mette Voldmester. Den kan fra mandag købes hos Bog & Idé / Legekæden i Vestergade i Grindsted.

Grindsted Handel udgiver bog i anledning af foreningens 100-års jubilæum.

Mens andre  byer rundt i Danmark kan fortælle om en historie, der går mange hundrede år tilbage, kan Grindsted fortælle om, hvordan byen for kun hundred år siden voksede fra en flække til en stationsby med et pulserende handelsliv på få år.

I år fejrer Grindsted Handel, at foreningen for de handelsdrivende blev stiftet i 1921, og i den anledning udgives nu en bog ”Grindsted – Handel i 100 år”. Primært gennem billeder fortælles historien om, hvordan byen og især handelslivet voksede med raketfart fra ca. 1910 og de næste 10-20 år, for billeder siger ofte mere end ord. Nogle af billederne er ikoniske – som dengang, Grindsted mest var en række huse langs et hjulspor, og Torvet var en kløvermark, frem til de år, hvor flotte, røde bygninger i flere etager rejste sig i den hastigt voksende stationsby.

Bogen fortæller også om handel i nutiden gennem en række portrætinterviews med nuværende handelsdrivende, for hvad skal der til for at drive forretning i en by af Grindsteds størrelse i jubilæumsåret 2021.

  • Vi synes i bestyrelsen for Grindsted Handel, at det er værd at fejre foreningens 100-års jubilæum bl.a. ved at udgive en bog. Grindsted har trods op- og nedture stadig et dynamisk handelsliv med mange butikker, og kunder fra byen og et stort opland bakker op om butikkerne. Det så vi senest under den langvarige coronakrise, siger Jonas Pedersen, formand for Grindsted Handel i en pressemeddelelse.

”Grindsted – Handel i 100 år” præsenteres ved jubilæumsreceptionen på Hotel Hedemarken lørdag den 20. november, og den er derefter til salg hos Brian Hansen i Bog & Idé / Legekæden i Vestergade.

Kulturvirket, Vestjysk Bank og Sydbank har givet sponsorstøtte til bogen, hvor de fleste tekster er skrevet af journalist Anette Jorsal, tidligere redaktør for JydskeVestkysten i Grindsted, mens grafiker Mette Voldmester, Vorbasse, har taget sig af den grafiske opsætning af bogen.