5.A på Lynghedeskolen får 2.000 kr. til sund madbod fra Skolemælkslegatet

Siden den første uddeling i 2013 har Mejeriernes Skolemælkslegat givet mange tusind børn oplevelser, aktivitet og viden. - PR-Foto

5.A på Lynghedeskolen afd. Søndre vil bruge en donation fra Mejeriernes Skolemælkslegat som startkapital til en bod, der tilbyder sunde måltider til 700 elever og 100 medarbejdere.

Børn har brug for sund mad som brændstof til skoledagen. Det mener 5.A på Lynghedeskolen afd. Søndre, og derfor vil eleverne sammen med deres klasselærer etablere en ’månedens bod’. Herfra skal der tilbydes et sundt måltid til skolens 700 elever og 100 medarbejdere.

”Sådan et projekt kræver startkapital. 5.A vil planlægge indkøb, marketing og madlavning samt stå for bestilling og udlevering af menuer. Vi håber at skabe en tradition for, at skolens kommende 5.klasser styrer boden hver måned,” skriver klasselærer Grethe Hald Højgaard i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Legatet uddeles to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning og støtter projekter og aktiviteter, som gavner skoleelevers fællesskab, sundhed og læring gennem leg og aktiv deltagelse. Sagt på godt dansk: tiltag der giver sunde og glade børn.

Ekstra oplevelser og viden
Der var stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der 918 ansøgninger i den bunke, som et dommerpanel vurderede i begyndelsen af november. Det store antal glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 41 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret.”

Forældre donerede 59.000 kr.
Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i begyndelsen af november blev der doneret beløb fra 900 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 159.000 kr.

Heraf kommer 59.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

”Det er meget generøst og en fantastisk gestus, som betød, at vi kunne imødekomme flere ansøgninger fra skoler end vanligt,” siger Jan Hermansen i en pressemeddelelse.

FAKTA OM SKOLEMÆLKSLEGATET

  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen.
  • Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning, som cirka 1.400 skoler over hele landet er med i.
  • Hver dag får omkring 100.000 skolebørn frisk, kold skolemælk.
  • Læs mere om Skolemælkslegatet her (edutainmenthuset.dk/skolemaelkslegatet/)