Grindsted Handel holdt reception i anledning af 100-års jubilæet

Foto: René Lind Gammelmark

Lørdag den 20. november 2021 holdt Grindsted Handel 100-års jubilæumsreception på Hotel Hedemarken for inviterede gæster.

Der var både nuværende medlemmer af foreningen, tidligere medlemmer, samarbejdspartnere mv. som var inviteret med.

Jonas Pedersen – Foto: René Lind Gammelmark

Formanden for Grindsted Handel, Jonas Pedersen takkede i sin tale de fremmødte for, at de kom til receptionen. I talen kom han også ind på, at Anette Jorsal havde skrevet en bog for Grindsted Handel om de 100 år, der er gået. Bestyrelsen i Grindsted Handel (tidligere Grindsted Handelsstandsforening) havde besluttet at foreningens 100-års jubilæum skulle fejres hele året, blandt andet med udgivelsen af bogen, der kan købes hos Bog & Idé/Legekæden for 249,- kr.

Sydbank, Vestjysk Bank og Kulturvirke har alle ydet økonomisk donationer til bogen, hvilket han takkede for.

100 år på bagen
I en forening med 100 år på bagen, har der været rigtig mange frivillige igennem årene, og rigtig mange bestyrelsesmedlemmer. Uden alle dem kunne vi ikke have den aktive by, som Grindsted har været igennem rigtig mange år. Jonas Pedersen takkede alle, der har været med undervejs og fortalte, at han var glad over at se mange af dem i dag til receptionen.

Det er blevet sværere at få frivillige
Det er i de senere år blevet sværere og sværere at finde frivillige, der vil bidrage til “fællesskabet” , ligesom det er blevet sværere at finde nogen til at deltage i Handelsstandsforeningens arbejde. Derfor har vi i bestyrelsen ansat Pernille Hollesen nu her, som event-koordinator, og hun er – så vidt jeg ved – den første vi har haft på foreningens lønningsliste. Jeg bilder mig selv ind, at vi har fået mere travlt i foreningen, eller også er det dem, der sidder i foreningen, der har fået mere travlt med egen bedrift. Men vi i bestyrelsen måtte erkende sidste år, at vi ikke længere kunne følge med til det ambitionsniveau og det aktivitetsniveau, vi synes, der skal være her i Grindsted. Løsningen blev så, at vi blev nødt til at gå ud og finde en, der kunne bidrage lidt, og som vi så kunne aflønne. Det arbejde Pernille allerede har lagt i det, og det, der er sket siden, synes vi er blevet et godt resultat. Det er helt sikkert også noget, vi kommer til at fortsætte med for at holde Grindsteds aktivitetsniveau og udvikling. Der er meget at udvikle på endnu, og der er mange ideer, så arbejdet er slet ikke slut endnu.

Den nuværende bestyrelse har den opfattelse, at det var muligheden for, at vi kunne blive ved med at udvikle os, også i forhold til konkurrencen med nethandelen og til de større byer, der ligger rundt om os. Det har været afgørende for, at vi kunne se os selv fortsætte i det. Vi ser lyst på fremtiden nu, og håber at Grindsted Handel også kan fejre 200-års jubilæum.

Grindsted – handel gennem 100år
Anette Jorsal – journalist og tidligere lokalredaktør på Jydske Vestkysten i Grindsted – har skrevet en flot 170 siders bog om handelslivet i Grindsted gennem 100 år. I 1921 blev Grindsted Handelsforening etableret, og den første formand var Kr. Præstegård, der var tømmerhandler. Bogen kommer ind på mange forskellige aspekter gennem de sidste 100 år, og der er ligeledes masser af billeder krydret med diverse informationer. Bogen er spændende læsning, og som tidlige skrevet her i artiklen, kan man købe den hos Bog & Idé/Legekæden for 249,- kr

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark