Julius Mygind holdt foredrag fra 6-7 klassser og campus elever

Foto: Privatfoto

Tirsdag den 23.november inviterede Lions Billund-Grindsted til foredrag med Julius Mygind, der fortalte om VEJEN IND OG UD AF MISBRUG, som han startede på allerede som 14 årig og var fanget i de næste mange år. Et dybt personligt og engagerende foredrag. Ved hjælp af gode venners og forældres (og ikke mindst sin egen) hjælp fik han kæmpet sig ud af det igen. Foredraget foregik i MAGION skriver Lions Billund-Grindsted

 

Arrangementet faldt i to afdelinger.

Fra 9.00 – 10.00 for alle 7. klasserne i kommunen – der deltog omkring 170 elever

Fra 11.30 For hele Campus området – gymnasiet og de andre ungdomsuddannelser hvor der deltog omkring 450 elever.

Om aftenen fulgte Julius M. op med et ZOOM foredrag for 7. klasses forældrene på nettet.

Alt i alt en rigtig god dag for de deltagende, som i alt talte omkring 620 unge mennesker.

At han opnåede at fange de unge menneskers interesse og lydhørhed ses ikke mindst på interessen for at veksle et par ord med foredragsholderen bagefter, og af den mailkorrespondance han oplevede senere på dagen fra interesserede unge, der havde været lidt for generte til at stille spørgsmålene i den store forsamling.

 

Her er et udpluk fra et evalueringsbrev fra 7. klasserne:

…Vi har evalueret med vores elever fra 7. årgang ang. foredraget med Julius Mygind, og de takker for en god oplevelse. De synes, han var interessant at høre på, og at det var godt, han var kommet videre med sit liv i dag uden misbrug. De var glade for at komme på besøg i Magion og synes det var spændende…..

 

Baggrunden for at afholde dette arrangement er vores engagement i det misbrugsforebyggende arbejde. Gennem årene har vi gennemført ”Du vælger selv” projektet – med stor succes, men af forskellige årsager, er det blevet skrinlagt. I denne omgang satser vi også på de lidt ældre elever. Finansieringen af disse projekter har været salg af tulipaner, den såkaldte ”Tulipanaktivitet”, der har været meget vel modtaget af vore støtter i erhvervslivet.

Arrangementet foregår i samarbejde med SSP i kommunen, samt Campus Grindsted. Dette samarbejde forventer vi os også meget af i forsøgene på at skabe en god fremtid for vore børn og unge mennesker.

Foto: Privatfoto

Du kan læse mere om Julius Mygind på hjemmesiden: https://www.juliusmygind.dk/