Mundbind eller coronapas? Her er reglerne hos optikeren

Når du besøger optikeren, skal du bære mundbind, men coronapas er ikke nødvendigt. Medarbejderne skal bære værnemidler, og hos optikerkæden Louis Nielsen har man i tillæg valgt, at samtlige ansatte skal have gyldigt coronapas.

Optikerkæden Louis Nielsen, der har omkring 850 ansatte, har valgt at indføre krav om coronapas for alle ansatte i samtlige 78 butikker og på supportkontoret i Aalborg. Kunder skal ikke have coronapas, men skal bære mundbind.

Mandag den 29. november trådte en række restriktioner i kraft i forsøget på at bekæmpe den stigende coronasmitte i samfundet.

– Sidste gang COVID-19 var på sit højeste, var telefonerne i vores kundeservice rødglødende, fordi kunderne ikke kunne finde ud af, om de skulle have coronapas for at besøge optikeren. Og det kan jeg faktisk godt forstå. Men det skal de ikke. Heller ikke denne gang, men mundbind er påkrævet, fortæller kommunikationschef i Louis Nielsen Kristian Mortensen.

Medarbejdere skal have coronapas
En ny lov, som trådte i kraft fredag den 26. november, gør det muligt for arbejdsgivere at kræve, at deres medarbejdere skal fremvise et gyldigt coronapas, og det er den lov, som optikerkæden nu gør brug af.

– Vi har indført krav om gyldigt coronapas for alle medarbejdere af hensyn til vores kollegers og kunders tryghed og sikkerhed. Vi har besøg af mange kunder hver dag, og som sundhedsudbyder og arbejdsgiver er det vores pligt at søge en høj tryghed. Det har vores medarbejdere taget positivt i mod, og det, tænker jeg, er fordi, vi alle udmærket ved, at vi nu igen er nødt til at forberede os på en tid med flere restriktioner. Ved at tage forholdsregler og være lidt på forkant, kan vi forhåbentligt være med til at begrænse den generelle smittespredning i samfundet, fortæller Kristian Mortensen.

På det private arbejdsmarked er det op til virksomheden selv, om den vil indføre kravet eller ej.

Kristian Mortensen fortæller, at kravet om coronapas er baseret på regeringens og myndighedernes kategorisering af COVID-19 som en samfundskritisk sygdom. Han forventer ikke, at indførelsen af coronapas vil give problemer.

– Vi skal sørge for, at alle kunder og medarbejdere er trygge. Uanset om de er ekstra sårbare eller ej, fortæller Kristian Mortensen

”Det er da skidesurt”
– Vi har kæmpet sammen mod COVID-19 i mere end halvandet år, og jeg hører fra både kolleger og kunder, at de er glade for, at vi sørger for høj sikkerhed og tryghed, fortæller Kristian Mortensen i en pressemeddelelse.

Han lægger ikke skjul på, at både han og kollegerne er godt trætte af COVID-19 og de restriktioner, der medfølger:

– Det er da skidesurt. Ingen af vores medarbejdere synes, det er sjovt at gå med værnemidler. Men til gengæld er de hamrende professionelle og har gennem hele coronaperioden taget restriktionerne med ophøjet ro, hvilket de også gør nu. Det er imponerende at se holdånden og gå-på-modet i vores butikker, hvor medarbejderne sætter både kundernes og deres egen tryghed forrest i hverdagen.