De 9 Læsninger i Grindsted Kirke undergår i år en mindre forandring.

Vokalias - Foto: Aksel Fredensborg

En god tradition, som har varet i omkring 40 år får en mindre drejning i år skriver Vokaliasi en pressemeddelelse. Musikskolens orkester deltager ikke – til gengæld lægges der en større vægt over på koret Vokalias og kirkens egne aktører i form af organist Jens Erik Ruager Kristensen og pigekoret, som dels står for præludium og nogle danske julesange. Vokalias derimod har fået lov til at supplere sig med udvalgte instrumentalister, og vil benytte lejligheden til dels at runde den kendte engelske Christmas Carol-tradition og dels som vanligt at bidrage med et mindre, klassisk værk. I en årrække var dette af den engelske komponist John Rutter. I de senere år har det bl.a. været Händel, Mozart og Schubert. I år bliver det helt nyt.

Vokalias – Foto: Aksel Fredensborg

Dirigenten, Stig Møller, har lige siden sin konservatorietid gået med en drøm om en dag komponere en kirkelig messe. Messen er det “store” indenfor den klassiske kirkemusik – ligesom sonaten og symfonien er det indenfor den verdslige musik. Stig Møller har gennem alle de mange år i Grindsted mest arrangeret andres musik, men Coronaen har medført det positive, at der blev tid til andet. Gennem det sidste års tid har han således komponeret sin første messe med 5 satser for kor og orkester. Lidt af denne vil blive “afprøvet” ved dette års “De 9 Læsninger” i Grindsted Kirke. Kort kan musikken karakteriseres som ret klassisk i sin opbygning – bl.a med original latinsk tekst – men med et nutidigt touch i tonesprog og udtryk.

Stig Møller – Foto: Aksel Fredensborg

Ligeledes bliver der lejlighed til at høre Stig Møllers opus 1, som er en lille processionssang over en tekst fra juleevangeliet – nu genarrangeret for større kor og orkester – “Lad os gå til Betlehem og se det, som er sket, og som Herren har kundgjort os”. Der rundes naturligvis som altid af med “Dejlig er Jorden”.

De 9 Læsninger foregår i Grindsted Kirke søndag den 12. december kl. 19.30.

Der er gratis entré – MED coronapas.