LEGO Koncernen opfører ny fabrik i Vietnam for at understøtte langsigtet vækst

PR-Foto: LEGO

LEGO Koncernen underskrev ionsdag et Memorandum of Understanding med Vietnam Singapore Industrial Park Joint Venture Company Limited (VSIP) om at opføre en ny fabrik i Vietnam. Det er planen, at fabrikken bliver virksomhedens første CO2 neutrale fabrik og kommer til at omfatte investeringer i solenergi.  

LEGO Koncernen vil investere mere end 1 milliard US Dollars i et 44 hektar stort landområde  i Binh Duong provinsen, cirka 50 kilometer fra Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam, og skabe op mod 4.000 jobs over de næste 15 år.  

Opførelsen af fabrikken begynder efter planen i andet halvår 2022, og produktionen ventes at starte i 2024. 

Den nye fabrik bliver den sjette LEGO fabrik globalt og virksomhedens anden fabrik i Asien. Fabrikken opføres for at understøtte yderligere langsigtet vækst i regionen, så virksomheden kan fortsætte med at levere legeoplevelser til mange flere børn de kommende år. LEGO Koncernen har oplevet årlige tocifrede vækstrater i Asien siden 2019. 

Den nye fabrik udvider LEGO Koncernens globale netværk af fabrikker, der er placeret tæt på virksomhedens største markeder. Denne løsning gør det muligt for Koncernen at reagere hurtigt og fleksibelt på ændringer i efterspørgslen lokalt, forkorter leveringstiden og reducerer miljøpåvirkningen fra transport over lange afstande. 

Carsten Rasmussen, Chief Operations Officer i LEGO Koncernen siger:  “Vi er meget  glade for den støtte den vietnamesiske regering udviser for at hjælpe os med at indfri  vores ambitioner om at opføre vores første CO2 neutrale fabrik. Deres planer om at investere i at udvide produktionen af bæredygtig energi og den velvilje og åbenhed, de udviser overfor udenlandske virksomheder, der leder efter et sted at investere, var blandt de faktorer, der spillede ind i vores valg om at placere fabrikken her.”  

“Investeringen vil hjælpe os med at bringe LEGO leg ud til fremtidige generationer af børn. Vores mission er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden, og det er vigtigt, at vi arbejder mod at fuldføre den mission på en så bæredygtig måde som muligt.” 

“Vi ser også frem til partnerskabet med VSIP om at bygge en ultramoderne fabrik, som kommer til at skabe tusindvis af jobs i regionen og indirekte understøtter lokalsamfundet og virksomheder i området.”  

Nguyen Phu Thinh, General Director i VSIP siger: “Vi er begejstrede for samarbejdet med LEGO Koncernen om denne vigtige investering og beærede over, at de har valgt Vietnam Singapore Industrial Park III i Binh Duong provinsen. Vi er dedikerede til vores arbejde for at tilbyde internationale virksomheder mulighed for at foretage investeringer af høj kvalitet og levere bæredygtige løsninger, der skaber attraktive muligheder for langsigtet udvikling.” 

Opførelse af en CO2 neutral fabrik 

Den nye fabrik vil blive forsynet med solceller på taget, og VSIP vil på vegne af LEGO Koncernen opføre et solcelleanlæg i nærheden. Tilsammen vil solcelleanlæggene  producere nok bæredygtig energi til at matche 100% af fabrikkens årlige energiforbrug. Fabrikken opføres med ambitionen om at opnå en såkaldt LEED Gold certificering, hvilket omfatter krav til alle områder af bæredygtighed, herunder energi, vand og affald. Fabrikken designes med infrastruktur til elektriske køretøjer, og der installeres energieffektivt produktionsudstyr.  

LEGO Koncernen vil sammen med VSIP også plante 50.000 træer i Vietnam for at kompensere for den beplantning, der skal fjernes under byggeriet.  

Den nye fabrik vil leve op til Koncernens ekstraordinært høje krav og standarder, hvad angår kvalitet og sikkerhed. Lokale medarbejdere vil blive uddannet til at betjene det samme højteknologiske udstyr, der anvendes på alle LEGO fabrikker. Det er med til at sikre, at hver LEGO klods laves med en præcision på 1/10 hårs bredde, hvilket gør, at de passer perfekt sammen med de klodser, der er støbt gennem de seneste 60 år.  

“Alle LEGO fabrikker, uanset hvor de ligger i verden, er bygget til at skabe LEGO produkter af højeste kvalitet og sikkerhed – og tilbyder en fantastisk arbejdsplads for vores kolleger – så vi på alle måder kan leve op til vores motto: ”Det bedste er ikke for godt”. Når du køber en LEGO æske, ved du, at du får en oplevelse, der holder til leg gennem  flere generationer,” siger Carsten Rasmussen. i en pressemeddelelse.

50 år med diplomatiske relationer 

2021 markerer 50-året for diplomatiske relationer mellem Vietnam og Danmark, og LEGO Koncernen er glad for at kunne offentliggøre en så markant investering i jubilæumsåret.  

Danmarks ambassadør i Vietnam og Laos, Kim Højlund Christensen, siger: ”2021 er en milepæl for de dansk-vietnamesiske relationer. Igennem de seneste 50 år har begge landene haft økonomisk og kulturel gavn af at udvikle tætte forbindelser – fra udviklingssamarbejde til handel og investeringer. Dette er den største danske investering i Vietnam. Den viser den tillid og den optimisme, som vi har for fremtiden i forhold til dette vigtige partnerskab.” 

PR-Foto: LEGO