BJ-Agro direktør fylder 60 år

Benny Jensen - PR-Foto

Den 30. december fylder stifter og direktør i planterådgivningsvirksomheden BJ-Agro, Benny Jensen, 60 år

 Benny Jensen, direktør i BJ-Agro, Hovborg, fylder 60 år den 30. december.

En barndom i landbruget, en uddannelse som agronom og to år som konsulent i Ribe Amts husmandsforening affødte en idé hos Benny Jensen, da han var 28 år. Han ville oprette en privat planteavlsrådgivning med fælleshandel og fokus på kartofler.

– I sommeren 1989 er der en gruppe landmænd, Grindsted-gruppen, der søger en konsulent til rådgivning primært til kartoffelavl samt til fælleshandel. Vi indledte samarbejde, hvor jeg ene mand var rådgiver for cirka 25 landmænd med sammenlagt 2000 hektar jord og 500 hektar kartofler, fortæller Benny Jensen.

Samarbejdet med Grindsted-gruppen blev begyndelsen til det BJ-Agro, vi kender i dag, som har hovedsæde i Hovborg mellem Kolding og Esbjerg.

– En af mine idéer med den private rådgivning var, at med en forholdsvist lille gruppe landmænd, var det muligt at besøge dem hyppigt i vækstsæsonen, i modsætning til ved den daværende almindelige planteavlsrådgivning, hvor konsulenten først kom ud til landmanden, når der var et problem i marken, siger Benny Jensen og tilføjer:

– De hyppige besøg giver en intensiv rådgivning, som gør det muligt at forebygge problemerne i marken eller tage dem i opløbet og derved optimere på kvalitet og udbytte, og det er også den model, vi stadig arbejder efter i dag.

Kartoflerne er varemærke
I 1997 ansatte Benny Jensen sin første medarbejder, og op gennem 00’erne voksede virksomheden støt og roligt. I dag er der 14 medarbejdere i BJ-Agro.

– Vi arbejder stadig med rådgivning og fælleshandel, men derudover har vi i dag også afdelingen BJ-Agro handel, hvor vi sælger bæredygtige hjælpeprodukter til planteavlen, blandt andet Flex Fertilizer gødning, som vi har produceret siden 2015. Det er også fortsat kartoflerne, der er vores varemærke og hjertebarn, selvom vi også arbejder med andre afgrøder, fortæller Benny Jensen.

Når Benny Jensen ikke dyrker sin passion for kartofler og planteavlsrådgivning, engagerer han sig i lokalt foreningsarbejde i Hovborg, løbetræner eller rejser – ofte til familiens sommerhus i Blåvand eller feriehus i Florida, eller som senest til toppen af Killimanjaro. Rejserne foregår gerne i selskab med Benny Jensens kone gennem over 27 år, Helle Jensen og deres to sønner, Tobias og Jeppe Jensen på henholdsvis 28 og 24 år. Derudover har Benny Jensen fra 1. december også kunnet engagere sig i sin nye titel som farfar.

Den planlagte 60 års fødselsdagsreception den 30. december kan desværre ikke gennemføres på grund af Corona-restriktioner, men forventes afholdt fredag den 25. februar, hvis omstændighederne tillader det skriver BJ Agro i en pressemeddelelse.